Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Van Zaltbommel (Excelsior’31) na zege op DVS’33: ‘Fantastisch om belangrijk te kunnen zijn voor het team’

Excelsior’31 wist zaterdagmiddag in eigen huis drie punten te pakken tegen DVS’33 (3-1). Een belangrijke rol in deze wedstrijd was weggelegd voor Anthony van Zaltbommel, de doelman was goed voor enkele cruciale reddingen. Na afloop gaf hij aan tegenover Topamateurvoetbal.com uitermate tevreden te zijn met de teamprestatie en het feit dat hij belangrijk kon zijn voor het elftal.

,,Naar mijn mening was het een enerverende wedstrijd. DVS’33 was voornamelijk in balbezit in de eerste helft. Wij speelden wat meer compact bij elkaar, wat er ook in resulteerde dat DVS slechts tot 1 kansje kwam in de eerste helft. De trainer opende in de rust de besprekingen met: ‘Volwassen jongens’. Dit is iets waar we de laatste weken veel op hebben gehamerd. We gaven wedstrijden eerder gewoon simpelweg uit handen. De tweede helft kwam er een compleet ander DVS uit de kleedkamer. Ze ‘klapten’ er gelijk volop op. Wij kwamen na een goede aanval op een goed moment voor ons op 2-0. Echter, liet DVS zien dat ze er niet door waren aangeslagen en bleven gewoon voetballen. Door de 2-1 van Akla werd het nog even wel even spannend. De 3-1 van onze kant was een corner van DVS met een “alles of niets balletje”. Toch lekker als je de wedstrijd wint met twee-verschil. aldus Van Zaltbommel tegenover Topamateurvoetbal.com

Door de zege op DVS’33 is het verschil tussen de nummer twee Sparta Nijkerk nog maar drie punten, koploper FC Lisse staat even punten voor op Excelsior’31. De vraag is dan ook wat de doelstelling moet zijn voor de ploeg uit Rijssen voor de rest van het seizoen. ,,Dit blijft toch een moeilijke vraag de laatste weken. Enerzijds heb je een uiteraard kleine hoop dat je gewoon mee gaat doen om de titel of een periode pakt. Anderzijds, hadden we aan het begin van het seizoen niet verwacht om ons te presenteren in die top 3/ top 5. Om eerlijk te zijn, willen we zorgen dat we nu in de top 4 blijven, dat zou ons namelijk een ticket voor de nacompetitie opleveren. Dat neemt echter niet weg dat we realiseren dat er wellicht meer in zit dan dat.. Ik moet toegeven dat ik Lisse nu nog weinig foutjes zie maken.”

Van Zaltbommel wist zich te onderscheiden met enkele fraaie reddingen tegen de ploeg uit Ermelo. ,,Fantastisch om weer eens belangrijk voor het team te kunnen zijn. Ik pak op een belangrijk moment de bal in een één tegen één situatie. Dit was namelijk kort na de pauze en onze eerste treffer. Als je zo snel na een doelpunt er een tegen krijgt hakt dat er vaak wel in bij een ploeg. Maar goed, daar sta ik er natuurlijk voor en als mijn team zo hard werkt, kan ik niet achterblijven.”

De doelman blijft kritisch als het gaat om zijn persoonlijke prestaties onder de lat, ondanks dat hij de stijgende lijn duidelijk te pakken heeft de laatste tijd. ,,Als ik kijk naar dit seizoen vind ik dat ik mindere wedstrijden heb afgewisseld met goeie wedstrijden. Dit vind ik jammer. Het heeft misschien ook wel te maken met twee jaar missende wedstrijdritme.. Na de winterstop heb ik een stijgende lijn ingezet. Voornamelijk op het gebied van coachen en mee voetballen maak ik stappen. Wat telt is natuurlijk dat die ballen uit het doel worden geranseld. Hiermee ben ik de laatste weken belangrijk voor het team. Maar goed zoals gezegd we trekken wedstrijden samen over de streep en daar was DVS weer eens een mooi voorbeeld van”, besluit Van Zaltbommel zijn verhaal.