Harkemase Boys boekt belangrijke zege op DOVO

In Friesland stond donderdagavond de wedstrijd op het programma tussen Harkemase Boys en DOVO. De thuisploeg ging er met de drie punten vandoor waardoor het afstand wist te nemen van de degradatieplaatsen (1-0).

Na iets minder dan een half uur spelen kwam Harkemase Boys aan de leiding. Na een goede actie van Thomas Prinsen was het Kian Visser die de doelman van DOVO wist te passeren (1-0). Nog voor de pauze kreeg Berwout Beimers de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar daar slaagde hij niet in.

In het eerste kwartier van de tweede helft had DOVO meer balbezit, maar was het Harkemase Boys dat meerdere keren gevaarlijk kon worden in de omschakeling. DOVO bleef op zoek naar de gelijkmaker en vooral in de slotfase was het alleen nog maar overleven voor de thuisploeg. De laatste kans voor de ploeg uit Veenendaal was in de 88ste minuut voor Oktay Öztürk, maar zijn schot van een meter of acht ging recht op de doelman af. Het bleef echter 1-0 voor Harkemase Boys waardoor de zorgen voor DOVO steeds een beetje groter worden.