Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Sparta Nijkerk stapt naar de tuchtcommissie inzake Barendrecht – GVVV

Het bestuur van Derdedivisionist Sparta Nijkerk wil dat de KNVB onderzoek gaat doen naar de gang van zaken bij de wedstrijd BVV Barendrecht – GVVV van afgelopen zaterdag. Het belang ligt hem in de vraag welke club de derde en laatste periode in deze zaterdagcompetitie heeft gewonnen. Die periode is thans voor Barendrecht maar de wijze waarop deze club die periode in handen wist te krijgen was op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

Door een 3-1 stand bij Barendrecht – GVVV en de 1-1- stand bij Staphorst – Sparta Nijkerk zou laatstgenoemde club de derde periodetitel winnen. Dit waren de standen met nog enkele minuten te spelen. In Staphorst veranderde de stand niet meer. In Barendrecht echter wel. 

Het belang van Barendrecht zat hem er in dat GVVV bij een zege de Derde periodetitel zou winnen. En dus voerden de 22 acteurs op het veld, zo meent Sparta Nijkerk, een soort comedy capers act op die er uit bestond dat GVVV in de laatste minuten vrije doorgang naar het Barendrechtse doel kreeg en spits Burgering de snelste hattrick uit zijn loopbaan scoorde. Eindstand dus 3-4, GVVV de zege en Barendrecht de vervangende winnaar van de Derde periode. Louter tevreden gezichten in Barendrecht. Maar zeker niet in Staphorst en aansluitend Nijkerk. De Spartanen voelen zich gepiepeld door de gang van zaken in Barendrecht en maken nu de gang naar de tuchtcommissie van de KNVB met het verzoek een onderzoek in te stellen naar het gebeuren in Barendrecht.

Voorzitter Johan Evers van Sparta Nijkerk: ,,Aangezien er inmiddels heel veel ophef over is, ga ik er van uit dat de KNVB niets anders kan doen dan een onderzoek plegen” Ook trainer Eric Speelziek is boos. ,,Het was een verbijsterende ervaring, ik kreeg zelfs appjes van spelers van GVVV die achteraf boos waren.”

De KNVB zal nu heel snel moeten handelen, immers de nacompetitie wordt komende week al opgestart.