Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Reactie BVV Barendrecht op commotie rond Barendrecht – GVVV

Het bestuur van BVV Barendrecht heeft via haar twitter kanaal gereageerd op de commotie die is ontstaan rond de zaterdag j.l. gespeelde wedstrijd Barendrecht – GVVV. In deze wedstrijd liet Barendrecht in de laatste minuten op opvallende wijze een 3-1 voorsprong lopen. De wedstrijd eindigde in 3-4 waarmee GVVV periodekampioen werd en deze periode aansluitend over droeg aan Barendrecht. Hierdoor raakte Sparta Nijkerk, dat 1-1 gelijk speelde bij Staphorst alsnog de Derde periodetitel kwijt aan Barendrecht.

Het statement van het bestuur van Barendrecht:

“Met het oog op de structuur van de Derde Divisie heeft BVV Barendrecht gisteren gebruik gemaakt van de mogelijkheden om een (vervangende) periodetitel te bemachtigen. Dat wilden we bereiken door onze wedstrijd tegen GVVV te winnen. Er was ook een scenario waarbij we van hen moesten verliezen om als derde te eindigen op de ranglijst en daarmee een vervangende periodetitel te krijgen. We zouden onszelf op prestatieve gronden tekort doen als we die mogelijkheid niet zouden aangrijpen. We hebben niet verloren om onze directe tegenstanders te helpen, maar alleen uit eigen belang. We hebben begrip voor de morele bezwaren tegen het wedstrijdverloop, maar deze situatie is een gevolg van de opzet voor het vergeven van periodetitels.”

Sparta Nijkerk heeft de zaak aanhangig gemaakt bij de Tuchtcommissie van de KNVB. Die zal, wil het verzoek tot onderzoek van Sparta Nijkerk nog enig effect hebben razend snel tot een oordeel moeten komen, want woensdagavond starten de eerste wedstrijden in de nacompetitie. Op het programma staat o.m. BVV Barendrecht – TEC.