OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG: DOVO stunt tegen Sportlust’46 en mag blijven hopen op directe handhaving

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal stonden dinsdagavond vier wedstrijden op het programma. DOVO wist een belangrijke zege te boeken op Sportlust’46 (0-2) waardoor handhaving weer in zicht komt. VVSB verloor met grote cijfers van Ter Leede (0-5) en Sparta Nijkerk pakte drie punten in Amsterdam tegen Ajax (0-1).

Sportlust’46 dat met een gewijzigd elftal aan de start verscheen en DOVO kwamen in de eerste vijfenveertig minuten niet tot scoren. Na 61 minuten voetbal was het wel raak voor de gasten uit Veenendaal. Lars Rebergen kopte de bal op Anil Mercan die de doelman van Sportlust’46 wist te passeren (0-1). Met nog een kwartier op de klok werd het duel beslist. Oktay Öztürk schoot de bevrijdende 0-2 binnen waardoor DOVO drie punten bij kon schrijven. Door de zege staat het nu qua punten gelijk met ODIN’59 dat tot dusver wel één wedstrijd minder speelde. De ploeg uit Heemskerk staat op een positie die aan het einde van het seizoen goed is voor directe handhaving.

Sparta Nijkerk leek op een gelijkspel af te stevenen in de uitwedstrijd tegen de amateurs van Ajax. In de 94ste minuut was het echter Janic Makizodila die de bal binnen kopte (0-1), dit vanuit een hoekschop.

De Bollenstreekderby in Noordwijkerhout tussen VVSB en Ter Leede was een duidelijke prooi voor de uitspelende formatie (0-5). De doelpunten voor de ploeg uit Sassenheim kwamen op naam van Noah Marti, Bart van der Weijden, Daan Walraven, Thomas Arroyo en Dirk Hoekstra.

Barendrecht kwam tegen Hoek na 61 minuten aan de leiding door een treffer van Romano van der Stoep (1-0), maar stond na iets meer dan 90 minuten toch met lege handen. Doelpunten van Steve Schalkwijk en 2x Istvan Bakx betekende een 1-3 zege voor de Zeeuwse ploeg.