Tweede Divisie | Doek valt voor ASWH

ASWH is dinsdagavond gedegradeerd uit de tweede divisie. De Ambachters kwamen zelf niet in actie, maar zagen nummer 17 GVVV winnen van De Treffers waardoor de rode lantaarndrager de achterstand, met nog 3 duels te spelen, niet meer kan overbruggen.

Rijnsburgse Boys won zaterdag niet van Kozakken Boys en kwam dinsdagavond ook niet langs een andere laagvlieger; Jong Volendam. In een wedstrijd waarin de jongelingen van het andere Oranje, zeker in het tweede bedrijf, een overwicht hadden, viel de beslissing 12 minuten voor tijd toen Tayrell Wouter de 1-0 aan liet tekenen. Door de nederlaag laten de Uien een mooie kans liggen om flink te stijgen op de ranglijst.

Een mooie avond voor Ahmed el Azzouti op de Krom. De aanvaller van Katwijk steekt na de winterstop niet in zijn beste vorm, maar was in het openingskwartier van het thuisduel met IJsselmeervogels tweemaal trefzeker. De Vogels kon er maar weinig tegenover zetten en bracht de kersverse kampioen gedurende de gehele wedstrijd nauwelijks in de problemen. Omdat Katwijk ook niet meer tot scoren kwam, bleek de eindstand al na een kwartier bereikt: 2-0.

De Treffers won onder interim-trainer Gert Kruys nog geen enkele uitwedstrijd en die reeks is na dinsdagavond nog altijd niet ten einde. Op bezoek bij GVVV werd er in Veenendaal met 2-0 verloren. De Groesbekers begonnen nog wel goed aan het duel, maar GVVV nam gaandeweg het initiatief over en scoorde na ruim een halfuur de openingstreffer via Byron Burgering. Na de pauze waren beide ploegen regelmatig gevaarlijk, maar het duurde tot de extra tijd tot de beslissing viel. Opnieuw was Burgering het goudhaantje: 2-0. Woensdagochtend is een uitgebreid verslag van het duel te lezen op Topamateurvoetbal.com. Door de overwinning van GVVV is ASWH definitief gedegradeerd naar de Derde Divisie.

AFC won op eigen veld met 2-1 van Excelsior Maassluis. Splinter de Mooij was belangrijk voor de Amsterdammers, hij was verantwoordelijk voor de winnende goal. Basett Moshtaq had tussentijds nog wel de gelijkmaker gescoord, maar die bleek uiteindelijk niet genoeg voor de bezoekers om iets aan het duel over te houden.  Jong Sparta en Koninklijke HFC speelden gelijk. Op het kasteel stond na iets meer dan
90 minuten spelen 1-1 op het bord. Sietse Brandsma, die ook nog een penalty miste was vlak voor rust verantwoordelijk voor het Haarlemse doelpunt.