Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | Groene Ster naar nacompetitie tegen GVVV, ADO ’20 sluit af in stijl

In de laatste speelronde van de Derde Divisie Zondag wist Groene Ster de winst in de derde periode veilig te stellen. Verdediger Dylan Zwartjes zorgde met een treffer in de eerste helft tegen een “B-elftal” van Hercules voor de ticket in de nacompetitie. Hierdoor mag de ploeg van Maurice Verbunt woensdagavond thuis aantreden tegen het Veenendaalse GVVV.

Druk

Door de standen op de andere velden stond de druk er vanaf het begin vol op in Limburg. Naaste concurrent Quick kwam in de thuiswedstrijd tegen TOGB al snel op voorsprong. De opdracht voor Groene Ster bleef hetzelfde, winnen. Dylan voltrok vanaf de strafschopstip het vonnis in de 35e minuut, nadat Bas Breukers onderuit was geschoffeld. Door de overwinning mag Groene Ster zich gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie.

Door de overwinning van Groene Ster waren de uitslagen in de andere wedstrijden niet van belang. Quick deed thuis wat het moest doen door met 4-1 te winnen van TOGB. In het laatste thuisduel werd ook afscheid van twee clubiconen. Spits Frank van der Heiden en Steven de Kruijf, samen goed voor meer dan 600 wedstrijden in het eerste van Quick.

Ook OJC Rosmalen wist zijn laatste wedstrijd te winnen. Tegen de buren uit Uden won de ploeg van Willem Leushuis met 1-2.

In stijl

Ook in Zeelst bij de wedstrijd UNA – ADO’20 werd afscheid genomen van twee iconen. Niek en Rob van Boekel draafden voor de laatste maal in competitieverband op. Niek wist zijn laatste competitiewedstrijd in stijl af te sluiten met de enige treffer voor UNA. Het was Niek zijn honderdste goal voor UNA 1.

Genoeg voor de overwinning tegen de kampioen was het niet. ADO’20 sloot het seizoen in stijl af door ook de laatste wedstrijd in winst om te zetten. Het was alweer de 27e overwinning in 34 wedstrijden van de ploeg van Roy van de Mije.

Promotie voor Hoogeveen

Ondanks een kleine nederlaag in Leidschendam tegen RKAVV is het Hoogeveen gelukt om het kampioenschap in de Vierde Divisie A in de wacht te slepen. Naaste concurrent Purmersteijn verloor namelijk in de uitwedstijd tegen SJC. Samen met s.v. Meerssen is Hoogeveen dus volgend seizoen te bewonderen in de Derde Divisie.

Uitslagen:

DEM – Baronie 3-1

Groene Ster – Hercules 1-0

GVV Unitas – Dongen 1-3

HSC ’21 – v.v. Gemert 1-2

HV&CV Quick – TOGB  4-1

JOS/Watergraafsmeer – VVSB 0-2

O.S.S. ’20 – Blauw Geel’38 0-0

UDI ’19 – OJC Rosmalen 1-2

UNA – ADO ’20 1-3