Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van Zaltbommel sluit in de zomer de deur bij Excelsior’31: ‘Dit seizoen is alles anders’

Excelsior’31 maakte recent bekend dat aan het einde van de competitie afscheid zal nemen van Anthony van Zaltbommel (23). De doelman, die het voorgaande seizoen een zeer goede indruk maakte en eerste keeper was bij de club uit Rijssen, moet nu genoegen nemen met een plaats op de reservebank. De doelverdediger hoopt voor komend seizoen elders onder de lat te staan en dan bij voorkeur in de Derde Divisie.

Een vertrek van de sluitpost is niet vreemd als men kijkt naar zijn situatie dit seizoen.  ,,Ik zit momenteel op de Bank bij Excelsior. Vorig jaar heb ik alles gespeeld en dit seizoen zou ik ook starten als eerste keeper. Echter, door een periode waarin ik wat minder in mijn vel heb gezeten aan het begin van het seizoen liep het helaas wat anders. Nadat ik weer geheel fit was, koos de trainer ervoor om de huidige keeper te laten staan die het ook een aantal wedstrijden goed deed. Dat is nu eenmaal voetbal. De club liet mij weten dat men niet verder met mij wilde en ook ik was van plan om te vertrekken. Ik wil graag spelen dus is een vertrek logisch”, aldus Van Zaltbommel tegenover Topamateurvoetbal.com

In het seizoen 2021/2022 was alles anders dan nu voor de talentvolle doelman. ,,Vorig seizoen wist ik de concurrentiestrijd te winnen met Melvin Koetsier en dat was toen best verrassend. Toen had ik echt een prima seizoen waarin wij ook nog eens op de zesde plaats eindigde. Dit seizoen is alles anders en dat is best wel een vreemd gevoel.”

Van Zaltbommel weet wat hij komend seizoen wil en is daarbij behoorlijk flexibel. ,,Ik wil op niveau blijven spelen. Mijn ambitie is om zo hoog mogelijk te spelen in het amateurvoetbal, maar als ik komend seizoen weer in de Derde Divisie kan spelen zou dat mooi zijn. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik een club uit de Vierde Divisie of de eerste klasse bij voorbaat af zou wijzen. Ik moet en wil weer aan spelen toekomen. Ik ben er bereid voor om een stuk te rijden als er een nieuwe club komt, verder is het ook zo dat als ik met mijn studie klaar ben het ook een optie zou zijn om naar het Westen van het land te verhuizen om er te spelen en te werken, oftewel er is veel mogelijk.”

In de zomer van 2023 neemt de doelman afscheid na een bijzondere periode bij Excelsior’31. ,,Het begon allemaal wat vreemd, want het seizoen duurde in mijn eerste seizoen slechts vijf wedstrijden door corona. Het tweede seizoen liep erg goed zoals ik al aangaf en werd ik eerste keeper, dat gaf mijn zelfvertrouwen echt een enorme boost. Dit seizoen is niet wat ik er van verwacht en gehoopt had. Het waren dus heel verschillende seizoenen.”