VERSLAG | DOVO stunt op eigen veld tegen periodekampioen Sportlust’46

Alles en iedereen bij Sportlust’46 staat na een zaterdagmiddag in Veenendaal weer met beiden benen op de grond. De ploeg die recent beslag wist te leggen op de eerste periodetitel ging in speelronde vijftien onderuit tegen DOVO (3-1) waardoor het de koppositie over moest dragen aan FC Lisse.

Stand houden
Het eerste kwartier van de wedstrijd was op zijn zachts gezegd erg rommelig. Dit had vanzelfsprekend ook te maken met de barre weersomstandigheden in Veenendaal. Er was veel balverlies en er gebeurde niet al te veel in het strafschopgebied van een van de twee ploegen. De eerste grote mogelijkheid was voor Sportlust’46, maar de in het zestienmetergebied staande Mo Bendadi maaide over de bal heen op het moment dat hij in een kansrijke situatie stond. Drie minuten later was het wel raak, maar dan in het voordeel van DOVO. De eerste gevaarlijke aanval voor de thuisploeg was dus direct raak. Na voorbereidend werk van Quincy Arends schoot Timo Pluk de bal met een regelrechte streep langs doelman Romero Antonioli (1-0). Na de treffer haalde DOVO het tempo uit de wedstrijd en probeerde door langzaam op te bouwen de tegenstander uit de tent te lokken. Er werden hier en daar door de twee ploegen nog wat speldenprikjes uitgedeeld, maar DOVO wist tot aan de pauze zonder al te veel moeite de kleine voorsprong vast te houden tot aan de rust. Sportlust’46 bepaalde dan wel het spelbeeld, maat tot echt uitgespeelde kansen kwam het nagenoeg niet.

Korte blijdschap
Sportlust’46 ging meer op zoek naar de gelijkmaker na de pauze en in de 55ste minuut kwam dan daadwerkelijk de 1-1 op het scorebord te staan. In eerste instantie wist doelman Vrolijk nog een inzet te keren, maar daarna ontstond en een ouderwetse scrimmage voor het doel van DOVO. Toen daaruit de bal voor de voeten kwam van Benadi schoot deze de bal hard in het net van de tegenstander. Na de gelijkmaker was de verwachting dat Sportlust’46 door zou drukken, maar daar kreeg het geen gelegenheid voor. Een minuut na de gelijkmaker was er een fout in de opbouw bij de gasten waarna even later de bal terecht kwam bij Timo Pluk. Hij haalde keihard uit en zag de bal recht op de doelman van Sportlust’46 af gaan. Antonioli kon de bal ondanks dat niet tegenhouden en deze vloog boven zijn hoofd het doel in (2-1).

Invaller
Sporlust’46 moest dus weer van voor af aan beginnen om in ieder geval met één punt terug naar huis te kunnen gaan. Niet lang na de tweede tegentreffer kreeg Van der Weijden een mooie kans, maar hij vond doelman Vrolijk op zijn pad. De uitspelende ploeg bleef de druk opvoeren, maar de nauwkeurigheid in de passing was vaak het struikelblok. Daarbij moet wel aangegeven worden dat de weersomstandigheden het voetballen zeker niet eenvoudig maakte deze zaterdag in Veenendaal. Waar Sportlust’46 op jacht was naar de gelijkmaker probeerde DOVO op alle manieren het tempo uit het duel te halen. Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd werd het duel beslist door invaller Nick Hak (3-1).

Foto‘s: Jeroen van den Berg