Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VERSLAG | Hercules boekt krappe zege bij Blauw Geel ’38

Hercules heeft woensdagavond een nipte zege geboekt op bezoek bij Blauw Geel ’38. De Utrechters toonden over het gehele duel gezien het meeste initiatief en werden daarvoor beloond met een 0-1 zege.

Op een mooie voorlentedag in Veghel stond het op het programma Blauw Geel’38 – Hercules. De Utrechters zijn bezig aan een wisselvallig seizoen. Op het begin van het seizoen deden ze mee om de bovenste plekken maar inmiddels waren zij afgezakt naar de 8e plek. De Veghelaren schommelen al het hele seizoen in de middenmoot. De Veghelaren zijn dus op zoek naar wat stabiliteit.

Blauw Geel’38 begon feller aan de wedstrijd dan dat ze afgelopen zondag hebben laten zien. De eerste kans kwam ook al gauw via Loermans die slechts een been van Hercules vond. Hercules kwam uiteraard niet voor slechts 1 punt en zocht ook de aanval. Lahri kreeg de bal in de 16 niet onder controle en daardoor kon Dekkers de bal opruimen. Niet veel later opende Bijl de score. Een foute inspeelpass van Dekkers werd onderschept door hem en hij kon de bal in het doel krijgen: 0-1.

Blauw Geel zoekt gelijkmaker

Blauw Geel ging op zoek en kreeg via een corner al direct een kans. De bal van Duits werd niet goed ingekopt. Hercules nam daarna het initiatief over. Benschop en Lahri schoten beide van een meter of 20 op het Veghelse doel, maar in beide gevallen kon Hashemi de bal makkelijk oppakken. Tussendoor kreeg Op den Camp de kans om de stand weer gelijk te trekken maar deze bal vloog over en naast. Hercules had qua veldspel het initiatief en ook wel de kansjes, maar de gevaarlijkste voor rust kwam nog op naam van Van der Zanden die een lage voorzet van Van Boxtel naast tikte.

Hercules houdt initiatief

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Hercules met het initiatief in het eerste kwartier in de tweede helft maar de grote kansen bleven uit. Lahri had met een schot nog wel kans, en Van Rooijen dribbelde gevaarlijk in het strafschopgebied, maar ze waren niet succesvol.

Langzaam kwam er meer initiatief voor de Veghelaren. Duits stond volledig vrij in een snelle omschakeling maar hij vond de keeper. Op den Camp kreeg een soortgelijke kans maar wederom stond Vonk goed. Hercules had op z’n tijd wel z’n kansjes. Egmond kon bijvoorbeeld voorkomen dat Vermeulen een vrije schietkans had. In die counter vond Duits het zijnet.

Van Rooijen verzuimt duel te beslissen

De kans van de wedstrijd kwam op naam van Stef van Rooijen. Vanaf een meter of 30 schoot hij op doel, maar zijn schot vond het puntje van het doel. Een fijne ontsnapping voor de formatie van van Casteren. Blauw Geel kreeg nog 2 grote kansen via Wouters, die een voorzet van Verbakel niet kon geblokt zag worden en van Boxtel na een combinatie met Loermans. Maar daar lag Pepijn Vonk voor.

Weg naar boven gevonden

Hercules mag Pepijn Vonk bedanken voor het goede optreden. Door deze overwinning stijgen de Utrechters naar een 7e plek. Zondag staat voor Hercules de uitwedstrijd tegen OFC op het programma. OFC verloor verrassend van Hoogland met 4-1 afgelopen weekend. Blauw Geel zal vooral blij zijn dat het veldspel al beter was dan tegen EVV Echt. En toch balen, want een punt had op z’n minst terecht geweest. Blauw Geel maakt zondag de reis naar Heemskerk waar ADO’20 de tegenstander is.