Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VIERDE DIVISIE | Waar is dat feestje ?

In de Vierde Divisie van het zaterdag- en zondagvoetbal staat dit weekend de speelronde op het programma die beslissend zal zijn voor wie zich de winnaar mag noemen van de eerste periodetitel. Wie zijn de kanshebbers op de eerste prijs van het seizoen ? Topamateurvoetbal.com zet dat even voor u op een rijtje.

Vierde Divisie zaterdag A:
De huidige nummer één op de ranglijst, ODIN’59, wist twintig punten te pakken uit de voorgaande negen wedstrijden. De ploeg heeft een voorsprong van één punt op Kloetinge en twee op GOES en Smitshoek. ODIN’59 moet op bezoek bij ARC dat vorig seizoen dichtbij promotie was naar de Derde Divisie. Een zege voor ODIN’59 wil zeggen dat de champagne ontkurkt kan worden. Bij ieder ander resultaat zal het kijken zijn naar de resultaten van de concurrentie.

Stand:
1. ODIN’59 9-20 (+11)
2. Kloetinge 9-19 (+6)
3. GOES 9-18 (+10)
4. Smitshoek 9-18 (+8)
5. WNC 9-17 (+3)

Programma kanshebbers:
ARC – ODIN’59
WNC – Smitshoek
Kloetinge – Nieuwenhoorn
SC Feyenoord – GOES

Vierde Divisie B zaterdag:
In deze Divisie zijn er nog drie ploegen die mogen hopen op het winnen van de eerste periodetitel. Eemdijk is lijstaanvoerder en indien het thuis wint van WV-HEDW is men zeker van de nacompetitie. DHSC en Swift zitten als het ware in de wachtkamer hopend dat Eemdijk steken laat vallen in eigen huis. Alleen dan hebben de twee ploegen nog een kans op een feest.

Stand:
1. Eemdijk 9-21 (+13)
2. DHSC 9-20 (+9)
3. Swift 9-19 (+9)

Programma kanshebbers:
Eemdijk – WV-HEDW
Swift – Huizen
AZSV – DHSC

Vierde Divisie A zondag:
Op zondagmiddag om 14:00 uur is de aftrap van de acht wedstrijden in deze divisie. De meeste aandacht gaat uit naar het treffen tussen VKW en RKAVV. Als de ploeg uit Leidschendam zijn uitwedstrijd wint mogen de bloemen uitgereikt worden aan de spelers van deze vereniging. Indien er een ander resultaat behaald wordt dan komt HBS in beeld als enig overgebleven concurrent.

Stand:
1. RKAVV 9-23 (+15)
2. HBS 9-21 (+12)

Programma kanshebbers:
VKW – RKAVV
Alcides – HBS

Vierde Divisie zondag B:
Theoretisch gezien zou het zo kunnen zijn dat er nog vier ploegen kans maken op de eerste periodetitel in deze Divisie. Al zou het wel een wonder zijn als de nummer vijf Longa’30.met een achterstand van drie punten op koploper SV Meerssen, de prijs zou pakken. Als SV Meerssen thuis wint van Halsteren is men in deze periode niet meer te achterhalen. AWC en HVCH, die één punt achterstand hebben, moeten winnen om in ieder geval nog een kansje te maken op de prijs.

Stand:
1. SV Meerssen 9-20 (+12)
2. AWC 9-19 (+7)
3. HVCH 9-19 (+4)
4. Orion’59 10-18 (+5)
5. Longa’30 9-17 (+4)

Programma kanshebbers:
SV Meerssen – Halsteren
SV Venray – Longa’30
Unitas’30 – AWC
HVCH – Kampong