Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Vierde Divisies: degradanten voeren de boventoon

Zoals aan het begin van het seizoen aangekondigd gaat Topamateurvoetbal.com ook aandacht besteden aan de Vierde Divisies. In deze bijdrage een analyse na de eerste zeven wedstrijden van de competitie. Algemene tendens in alle vier divisies is dat de degradanten de boventoon voeren in zich mengen in de strijd om de prijzen.

In de vierde divisie A is JOS/Watergraafsmeer na zeven speeldagen de trotse koploper. De ploeg van nog altijd trainer Cor ten Bosch is nog ongeslagen. Het speelde zelfs een wedstrijd minder dan de overige ploegen, maar staat met 17 punten uit zes wedstrijden fier bovenaan. Opvallende runner-up is promovendus HBC uit Heemstede. HBC heeft ook 17 punten net als JOS, maar had daar één wedstrijd meer voor nodig. Andere ploegen die nog aansluiting hebben zijn Ajax (am), Huizen, AVV Swift en AFC’34. Treurig om te zien is dat Ter Leede het na de degradatie ook in de vierde divisie moeilijk heeft. 

Ook in de Vierde Divisie B staat er een vertrouwde naam uit het amateurvoetbal aan kop van de ranglijst. ASWH uit Hendrik Ido Ambacht won afgelopen zaterdag de topper tegen RKAVV met 1-0 en schudde de Leidschendammers daarmee voorlopig van zich af. Naaste achtervolgers van ASWH zijn allemaal ploegen uit de Rijnmond met Zwaluwen, Smitshoek en Poortugaal. Verrassend misschien wel is de lage positie van HBS. Vorig jaar nog strijdend om het kampioenschap in de Vierde Divisie zondag maar nu op een 12e plaats op de ranglijst

In de Vierde Divisie C, die voor het merendeel bestaat uit “zondagclubs” staat GOES bovenaan de ranglijst. De ploeg van Dennis de Nooijer heeft 16 punten uit zeven wedstrijden. Debutant Best Vooruit staat er qua verliespunten het beste voor. De Brabanders hebben 15 punten maar dan uit 6 wedstrijden. Ook hier zien wij een degradant uit de derde divisie die zich mengt in de strijd om de prijzen. UDI’19 wil het verloren gegane terrein zo snel mogelijk herwinnen. Met een flink gerenoveerde selectie heeft Niels van Casteren het gereedschap om de doelstelling te bewerkstelligen. Volgens van Casteren moet het vooral voor het publiek “weer leuk zijn om naar UDI te komen kijken”.

In de vierde divisie D is het v.v. Scherpenzeel wat de ranglijst aanvoert. De ploeg die het Spakenburg bijzonder lastig maakte in de KNVB-beker won afgelopen zaterdag de topper tegen VVOG. Datzelfde VVOG en Excelsior’31, beide degradanten, volgen Scherpenzeel op de voet. Excelsior’31 heeft evenveel punten als Scherpenzeel maar staat op basis van doelsaldo tweede. Ook ROHDA Raalte en debutant TVC’28 doen het verrassend goed met een respectievelijk 4e en 5e plaats op de ranglijst.

Wij beseffen ons dat het nog vroeg in het seizoen maar de eerste contouren beginnen zich toch wel een beetje af te tekenen. Wij zullen deze competities nauwlettend blijven volgen en u van de nodige informatie voorzien.

Foto: Orange Pictures