Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | De laatste…

Zaterdagmiddag zo rond kwart over vier in de middag zal alles duidelijk zijn wat betreft de eindstand van de Derde Divisie zaterdag. De titel werd vorige week al opgeëist door ACV Assen, maar er is nog spanning volop in de strijd tegen degradatie en de vraag is wie er vandoor gaat met de derde periodetitel.

ACV mag als kersverse kampioen het seizoen afsluiten in Assen. Voor de thuisploeg staat er niets meer op het spel en dat is eigenlijk voor tegenstander ASWH ook het geval. De ploeg is de hekkensluiter van de Derde Divisie met drie punten achterstand op de nummers zestien en zeventien. Het doelsaldo van ASWH is echter zoveel slechter als die van de concurrenten waardoor er een doelpuntenfestijn moet plaatsvinden dat het nieuws in de gehele wereld zal halen zijn mocht dit daadwerkelijk gebeuren.

De stand in de onderste regionen is nu als volgt:

14. RKAV Volendam 33-33 50-71
——————————————–
15. VVOG 33-32 47-70
16. Excelsior’31 33-30 43-58
——————————————–
17. Ter Leede 33-30 48-65
18. ASWH 33-27 25-57

Voor RKAV Volendam is alles duidelijk voor de start van de laatste speelronde. Een thuiszege op Sportlust’46 geeft zekerheid dat het ook komend seizoen op het huidige niveau uit mag komen. De huidige nummer veertien verloor echter de laatste drie wedstrijden. Nu treft het een ploeg uit Woerden dat nergens meer om speelt, dat hoeft echter niet altijd een voordeel te zijn is uit de recente uitslagen in deze competitie gebleken. Mochten de oranjehemden niet weten te winnen dan zal de spanning toenemen bij VVOG, Excelsior’31 en Ter Leede.

VVOG staat slechts één punt achter RKAV Volendam. De ploeg uit Harderwijk verloor de laatste twee wedstrijden en nu reist het af naar Friesland om te gaan strijden om de punten tegen Harkemase Boys. Deze ploeg wist sinds 1 april 2023 al geen wedstrijd meer te winnen. Naast de matige vorm heeft het ook niets meer om te spelen dus zal de motivatie om de drie punten te pakken waarschijnlijk groter zijn bij VVOG dat bij een tegenvallend resultaat ook nog in aanmerking zou kunnen komen voor directe degradatie. Spanning dus voldoende in Friesland!

Excelsior’31 moet op bezoek bij het uitstekend presterende FC Rijnvogels dat vorige week een streep wist te zetten door de titel aspiraties van GVVV door in Veenendaal de drie punten te pakken. Verder heeft de katwijkse vereniging ook nog eens kans op een ticket voor de nacompetitie, dus van punten weggeven zal geen sprake zijn. Ter Leede mag naar de rode zijde van sportpark het Panhuis om te gaan spelen tegen DOVO, de ploeg moet zelf een resultaat halen en dan hopen op het verspelen van punten door de concurrentie.

Naast al het degradatiegeweld is het ook spannend in de strijd om de derde periodetitel. Sparta Nijkerk is de lijstaanvoerder en bij een overwinning in en tegen Staphorst mag er een feest gevierd worden en plaatst men zich dus voor de nacompetitie met als inzet één ticket voor de Tweede Divisie. Indien de Spartanen niet winnen krijgt GVVV de kans om bij een zege alsnog de periode te pakken, dat moet men doen op bezoek bij Barendrecht dat met een achterstand van drie punten op Sparta ook nog een kansje maakt. SteDoCo (Uit naar Urk) en Hoek (naar DVS’33) maken ook nog een kleine kans met ook achttien punten uit tien wedstrijden.