Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | Vergooit nog iemand haar titelkansen?

Vorige week konden de lezers van deze rubriek nog met ons concluderen: titelkandidaten in de Tweede Divisie zijn vooral goed in het vergooien van hun titelkansen. Maar, zo gaven we nog als tegenargument; AFC had toch wel een heel gemakkelijk programma als koploper. Dat moest het doorgewinterde AFC toch wel over de streep kunnen trekken?

We zijn een weekend verder en alles is toch weer zoals in de eerste conclusie. Titelkandidaten vergooien hun kansen. Niet alleen AFC deed dat. Wat te denken van Rijnsburgse Boys, dat naar Jong Volendam moest en vervolgens mocht hopen op een foutje van AFC. Dat foutje van AFC kwam er ook, maar de Uien maakten een grotere fout, want verloren bij Jong Volendam. En dus kwam plotseling  v.v. Katwijk, dat er het slechtst van de drie voor stond weer boven drijven.

Normaal zou je zeggen: Rijnsburg is nu kansloos, want heeft op de ranglijst zowel Katwijk als AFC op twee punten voor zich uit. Maar ja, wat garandeert dat in deze knotsgekke competitie ? Naar de laatste weken is gebleken: helemaal niets.

De stand aan kop:

  1. V.v. Katwijk 33-68 (72-35)
  2. AFC 33-68 ((60-31)
  3. Rijnsb Boys 33-66 (70-40)

Een conclusie: Het doelsaldo van Katwijk is zodanig beter dan dat van AFC dat een zege van de Krombewoners normaal gesproken ook de titel bij de Kustbewoners brengt. Maar als Katwijk niet wint wordt het ineens weer interessant wat AFC en eventueel zelfs weer Rijnsburgse Boys gaan doen.

De wedstrijden om de titel:

v.v Katwijk – Spakenburg

AFC – Excelsior Maassluis

Rijnsburgse Boys – v.v. Noordwijk.

Dan gaan we kijken naar de staart van de ranglijst en zien ook hier drie relevante wedstrijden. Ook hier kijken we eerst naar de stand van zaken op dit moment. De nummers 17 en 18 van de ranglijst, Jong Volendam en OFC zijn reeds gedegradeerd. Daarnaast is de nummer 16, IJsselmeervogels door de achterstand op de nummer 15 op de ranglijst al veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Wie zich daar dan nog bij gaat voegen hangt af van wat de nummers 13,14 en 15 zaterdag presteren. Verrassend genoeg is daar zelfs Kozakken Boys, door vier opeenvolgende nederlagen nog bij betrokken geraakt.

 De stand onderin:

13. Kozakken Boys 33-40 (49-56)

14. TEC 33-39 (40-58)

15. Excelsior Maassluis 33-38 (50-69)

De nummer 15 Excelsior Maassluis staat er het meest beroerd bij en heeft ook onbetwistbaar de lastigste opgave. De tricolores moeten naar Goed Genoeg in Amsterdam om minimaal een punt, maar om de kansen te vergroten, mede gelet op het programma eigenlijk een zege te gaan halen bij kampioenskandidaat AFC. Dat ene punt is bijvoorbeeld al niet genoeg als ook TEC een resultaat behaalt in de thuiswedstrijd tegen Scheveningen. En het gat met Kozakken Boys wordt sowieso niet gedicht zonder zege. Maar natuurlijk sluimert er ook nog een drama voor datzelfde Kozakken Boys, dat bij een nederlaag in Maassluis bij Jong Sparta afhankelijk wordt van de uitslagen in Amsterdam en Tiel. Nogmaals; we weten hoe raar deze competitie ondertussen in elkaar steekt.

De wedstrijden om nacompetitie te ontlopen:

Jong Sparta – Kozakken Boys

TEC – Scheveningen

AFC – Excelsior Maassluis

Dan blijft er nog een strijd over om de derde periodetitel.

We beperken ons hier tot de stand aan kop van deze periode:

1. Katwijk 10-23 (26-12)

2. Kon. HFC 10-23 (20-14)

3. Quick Boys 10-22 (23-7)

4. Rijnsb Boys 10-22 (23-13)

5. Scheveningen 10-20 (15-13)

De wedstrijden die nog van belang zijn voor de derde periode:

Kon. HFC – FC Lisse

IJsselmeervogels – Quick Boys

Uiteraard komen daar de wedstrijden bij die ook al om de titel gaan. De verliezers daarvan schuiven mogelijk door naar de nacompetitie.

Om des keizers baard zijn de wedstrijden

HHC Hardenberg – Jong Volendam

De Treffers – OFC

Voor veel spelers zal het komend weekend ook in het teken staan van het einde van hun loopbaan in de top van het amateurvoetbal. Wij wensen al deze spelers een mooi afscheid.