Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG| Strijd om laatste prijs en afscheid van iconen

In de laatste speelronde in de Derde Divisie moet er nog één beslissing vallen. Wie gaat er met de derde periode aan de haal? Deze ploeg mag dan woensdag thuis in de nacompetitie aantreden tegen het Veenendaalse GVVV. Voor de periode winst zijn nog diverse scenario’s met meerdere ploegen mogelijk. Wij gaan ervan uit dat Groene Ster, Quick of OJC Rosmalen er met de prijs vandoor zal gaan.

Tussen hoop en vrees
Het kan verkeren in de voetbalwereld. Het Limburgse Groene Ster verkeerde de laatste weken in serieuze nood. De ploeg was in hevige strijd verwikkeld om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Nu, na drie overwinningen op rij vindt de ploeg zich plotseling terug als grootste kanshebber voor het winnen van de derde periode.

Koploper en eerste periodekampioen ADO’20 wint ook de derde periode dat staat vast. Door de eerdere prijzen gaat de derde periode naar de ploeg die tweede eindigt in deze periode. Groene Ster staat op dit moment op die plek met twintig punten. Op één punt gevolgd door Quick en OJC Rosmalen. Groene Ster treedt zondag thuis aan, tegen het al voor de nacompetitie geplaatste Hercules. Bij winst stapt Groene Ster plots de nacompetitie voor promotie binnen. Dat terwijl enkele weken terug in Limburg nog werd geleefd tussen hoop en vrees.

De andere ploegen die het meest waarschijnlijk voor winst in de periode in aanmerking komen, Quick en OJC Rosmalen zijn dus volledig afhankelijk van het resultaat van Groene Ster. Bij ieder ander resultaat dan winst van Groene Ster, moet er gekeken naar de andere velden. Quick is hierbij ligt in het voordeel ten opzichte van OJC Rosmalen door een beter doelsaldo (+8 vs. +2).

OJC Rosmalen gaat echter op bezoek bij hekkensluiter en degradant UDI ’19. Met topschutter Dennis Knuiman, die aast op het totaal van dertig goals, zijn er wellicht mogelijkheden voor een “grote” uitslag. Quick speelt een op het oog moeilijkere wedstrijd, thuis tegen het uitstekend debuterende TOGB. Voor de geel-zwarten staat er niets meer op het spel. De ploeg van trainer Mark Schuur zal proberen zijn huid in de “derby” zo duur mogelijk te verkopen. Mochten Groene Ster, Quick H en OJC Rosmalen allemaal niet weten te winnen dan treden er hele andere scenario’s in werking. Iets waar wij vooralsnog niet vanuit gaan.

Einde dynastie
De overige wedstrijden in deze speelronde zullen in het teken staan van prepareren voor de nacompetitie en afscheid nemen van vetrekkende spelers/trainers. In Zeelst bij de wedstrijd tussen UNA en ADO’20 wordt er afscheid genomen van twee iconen uit het amateurvoetbal. Na 20 jaar komt er een einde aan de naam Van Boekel in de selectie van UNA. Niek (17 jaar) en Rob (10 jaar) zullen zondag voor de laatste keer op het wedstrijdformulier van UNA 1 verschijnen. Samen met broer Mark, die al eerder stopte, zorgde de broers de afgelopen twintig jaar voor grote successen in Zeelst.

In het seizoen 2015/2016 wist UNA zelfs te promoveren naar de Tweede divisie. De laatste jaren speelt UNA zijn wedstrijden weer op Derde Divisie niveau. Zondag dus de laatste competitiewedstrijd voor Niek en Rob in het geel-zwart waarmee een (voorlopig) einde komt aan de Van Boekel dynastie. Op vrijdag 2 juni volgt dan nog een afscheidsduel met oud-ploeggenoten en trainers, met twee door de broers samengestelde teams.

Programma zondag 28 mei – alle wedstrijden beginnen om 14:00 uur

RKVV DEM – v.v. Baronie

Groene Ster – USV Hercules

GVV Unitas – v.v. Dongen

HSC’21 – v.v. Gemert

HV&CV Quick – TOGB

JOS/Watergraafsmeer – VVSB

O.S.S.’20 – Blauw Geel’38

UDI’19 – OJC Rosmalen

UNA – ADO’20