Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag | Geen echte conclusies

We zijn los. De eerste speelronde is voorbij. Nog maar 33 keer te gaan. Echte conclusies kunnen we na vorige week nog niet echt kijken dus kijken we maar weer vooruit. Er staan weer 9 wedstrijden op het programma. Ook weer allemaal op zondag.

We beginnen bij nieuwkomer TOGB uit Berkel en Rodenrijs. De Zuid Hollanders speelden met 2-2 gelijk in Uden en ontvangen deze week UNA wat ook niet meer kon scoren dan hun tegenstander uit Rosmalen. VVSB ontvangt UDI’19. Ook deze twee ploegen speelden afgelopen weekend gelijk. Blauw Geel’38 en Quick konden beiden ook niet winnen maar verloren ook niet. Zij zullen elkaar treffen in Veghel.

Op basis van de huidige ranglijst krijgen we gelijk al een topper. Het Utrechtse Hercules, de huidige nummer 1, gaat namelijk naar de Superezels van ADO’20, de huidige nummer 2. Beide ploegen wonnen vorige week, Hercules heeft van het clubje koplopers en mag zich lijstaanvoerder noemen. De laatste onderlinge confrontatie staat menig Derde Divisie Zondag-volger nog in het geheugen. 1 van de 3 kampioenswedstrijden in de laatste speelronde. ADO’20 sneed zichzelf in de vingers door in de laatste minuut nog de gelijkmaker te maken en greep zo naast alle prijzen die ze hadden kunnen winnen.

OJC Rosmalen ontvangt Groene Ster. De Brabanders speelden vorige week nog gelijk in Veldhoven en de Limburgers verloren op eigen veld tegen ADO’20. De stuntploeg van vorig jaar, die vriend en vijand verraste, Gemert, ontvangt het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer. De zwart-witten wonnen net aan vorige week, en de Amsterdammers speelden doelpuntloos gelijk. In Gorinchem ontvangt Unitas op Molenvliet HSC’21. De thuisploeg had vorige week een doelpuntrijke overwinning. Ze wonnen met 2-3 namelijk. De Haaksbergers verloren nipt in eigen huis.

Baronie ontvangt in het enige Brabantse onderonsje deze week OSS’20. De Bredanaars kenden een prima debuut in de Derde Divisie Zondag waar de geel-blauwen uit Oss op zoek moet naar eerherstel na een klein verlies vorige week. Als laatste wedstrijd ontvangt Dongen het Beverwijkse DEM. Beide ploegen gaan op zoek naar eerherstel, want beide verloren vorige week.

De wedstrijden:

14.00 Unitas – HSC ’21
14.00 TOGB – UNA
14.00 VVSB – UDI ’19
14.00 ADO ’20 – Hercules
14.00 Dongen – DEM
14.00 OJC Rosmalen – Groene Ster
14.00 Gemert – JOS/Watergraafsmeer
14.00 Blauw Geel ’38 – Quick
14.00 Baronie – OSS ’20