Tweede Divisie | De Treffers nog foutloos, OFC Oostzaan pakt eerste punt

Na de 2-1 overwinning op AFC heeft De Treffers ook het tweede competitieduel kunnen omzetten in winst. Op bezoek bij Excelsior Maassluis werd met 0-2 gewonnen. De doelpunten vielen na de thee en kwamen op naam van aanvallers Coen Maertzdorf en Gavin Vlijter. De thuisploeg speelde toen al een geruime tijd met tien man, nadat verdediger Gabri Urbanus, 10 minuten voor rust, een directe rode kaart kreeg van scheidrechter Stijn van Zuilichem na een harde tackle op Oussama Bouyaghlafen. Door de zege zijn de Groesbekers evenals HHC Hardenberg en Quick Boys na 2 speelrondes nog foutloos, terwijl Excelsior Maassluis nog wacht op het eerste punt.

Promovendus OFC Oostzaan hoeft zich niet meer druk te maken over dat puntloze bestaan. Op eigen veld werd vanmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen TEC en zodoende is het eerste Tweede Divisie-punt van de Oostzaners een feit. Lang leek de ploeg van Pieter Mulders zelfs drie punten te kunnen bijschrijven, nadat het door goals van Maxwell Frimpong en Niels Butter tot twee maal toe op voorspong wist te komen. De ploeg van Hans van de Haar vocht zich echter door goals van Bo van Essen en Marciano Mengerink naar een late gelijke stand en gooide toch nog roet in het eten.

Overige uitslagen (van deze wedstrijden lees je zondagochtend een uitgebreid verslag op topamateurvoetbal.com:

FC Lisse – Kozakken Boys 4-0
VV Noordwijk – VV Katwijk 1-1
Quick Boys – Rijnsburgse Boys 4-0
Scheveningen – HHC Hardenberg 0-2