Tweede Divisie | Melvin Platje belangrijk voor AFC, Jong Volendam revancheert zich, Spakenburg nog puntloos

In speelronde 2 van de Tweede Divisie heeft titelkandidaat AFC de eerste driepunter van het seizoen kunnen bijschrijven. Op het eigen sportpark Goed Genoeg werd er door de ploeg van nieuwe trainer Benno Nihom met 3-0 gewonnen van IJsselmeervogels. Nieuwe aanwinst Melvin Platje bewees zijn waarde door zowel te tekenen voor de eerste als de laatste goal (uit een strafschop). De 2-0 was van verdediger Dalian Maatsen, die vorige week ook al goed was voor een doelpunt.

Iets verderop in Noord-Holland revancheerden de beloftes van FC Volendam zich voor de 7-0 oorwassing tegen VV Katwijk van vorige week. De jongelingen van trainer Kiki Musampa wonnen op eigen veld verrassend met 1-0 van Koninklijke HFC. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel pas zo’n 5 minuten voor tijd via debutant Quincy Hoeve. De goal van de 19-jarige middenvelder werd wél goedgekeurd door het arbitrale kwartet, waar eerder een goal van HFC-spits Sietse Brandma nog werd afgekeurd door een overtreding van de aanvaller. De Haarlemmers mochten de nederlaag sowieso henzelf aanrekenen, want in de eerste helft had uitgerekend Volendammer Gery Vlak al een penalty gemist namens HFC. De Volendammers zagen nog wel hoe ze de wedstrijd met tien man eindigden, toen in minuut 96 invaller Roviën Ostiana met rood moest inrukken na een harde tackle.

Waar AFC en Jong Volendam dus hun eerste zeges konden bijschrijven, wacht trainer Patrick Loenen met zijn Spakenburg nog altijd op de eerste punten voor zijn club. Na de nederlaag van vorige week tegen Koninklijke HFC gingen de Blauwen ook op eigen veld de bietenbrug op en blijven de Spakenburgers puntloos. Lang zag het er naar uit dat er op zijn minst één puntje mocht worden bijgeschreven, maar na geklungel achterin was invaller David Garden het meest oplettend en verschalkte hij keeper Alessandro Damen in de 90e minuut.