Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag | Heey, Green Day! Wakker worden!

Heey, Green Day! Wakker worden! September is voorbij. Oktober is begonnen en dat betekent dus ook dat in heel Nederland inmiddels alle amateurcompetities zijn begonnen. Bij de topamateurs zijn ze al even bezig. De meeste ploegen in de Derde Divisie Zondag komen voor de 8e keer in actie voor de competitie. Alleen UNA en TOGB kwamen ‘slechts’ 6 keer in actie. Vorig jaar rond deze tijd was dat een utopie dankzij een virus wat de gemoederen bezig hield.

Nummer 1, ADO’20, ontvangt in Heemskerk de nummer 13 Baronie. De Superezels zijn behoorlijk op dreef. Slechts 1 keer puntverlies. Vorige week zelfs een ruime overwinning op Gemert door met 1-6 te winnen op Sportpark Molenbroek. Baronie’s laatste overwinning dateert alweer van 4 september. Toen werd JOS Watergraafsmeer opgerold met 1-7. Vorige week een krappe nederlaag van 1-2 tegen Hercules.

Opnieuw twee Brabantse derby’s dit weekend. Op Sportpark De Groote Wielen ontvangt OJC ROSMALEN de zwart-witten van Gemert. OJC is de enige ploeg nog die punten heeft weten te krijgen tegen ADO’20. Desondanks verloren ze vorige week met 2-0 in Veghel. Gemert kreeg vorige week een flinke tik te verwerken van ADO’20. Na 32 minuten stond het al 0-4. De einduitslag werd 1-6.

De tweede Brabantse derby is in Uden waar Udi’19 OSS’20 op bezoek krijgt. UDI verloor in Haaksbergen met 3-0 van HSC’21. Een week na de eerste 3 konden ze niet nog verder uitlopen op hekkensluiter Dongen. OSS’20 kwam thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Quick. Het is inmiddels het 2e gelijkspel op rij

In Noordwijkerhout krijgt VVSB bezoek van rode lantaarndrager Dongen. VVSB won vorige week op zaterdag van TOGB met 3-0. Deze eindstand was ook al bereikt met de rust. De nummer 3 speelde dat duel dus rustig uit. Dongen is nog de enige ploeg die geen enkel punt heeft behaald. Uniek in de competities die Topamateurvoetbal op de voet volgt.

Het Haagse Quick ontvangt het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer. Quick won 2 weken terug voor het laatst. Bij Baronie werd het 0-4. Daarna volgde 2 gelijke spelen tegen HSC’21 en OSS’20. JOS heeft al 4 punten op rij gepakt. 2 weken terug was het nog OSS’20 wat niet verder kwam dan een 1-1 en vorige week pakte ze de volle buit met een 3-2 overwinning tegen Dongen nadat Dongen nog met 2-0 voor stond.

Het Utrechtse Hercules krijgt bezoek van het Gorinchemse Unitas. De ploeg van René van der Kooij won vorige week met 1-2 van Baronie en zorgde zo voor een tweede overwinning op rij in de competitie. Unitas verloor vorige week van Groene Ster. Een week daarvoor verloor het op zaterdagavond met 2-0 van UNA.

In Berkel en Rodenrijs ontvangt TOGB het Veghelse Blauw Geel’38. TOGB verloor vorige week van VVSB maar won daarvoor met 1-0 van Dongen en met 2-1 van Hercules. De Veghelaren wonnen vorige week met 2-0 in eigen huis van OJC ROSMALEN. Daarvoor werd met 4-1 verloren in Heemskerk van ADO’20 en 4-0 thuis van UNA.

Het laatste duel wat dit weekend op het programma staat is in Veldhoven. UNA ontvangt de verrassing van de Derde Divisie Zondag tot dusver: HSC’21. UNA speelde vorige week nog gelijk tegen RKVV DEM maar hield daarvoor wel 3 wedstrijden op rij de 0. HSC’21 won vorige week overtuigend met 3-0 van UDI’19. Op een verlies na in de 1e speelronde hebben de Haaksbergers alles nog gewonnen.

Oplettende lezers merken dat er maar 8 wedstrijden benoemd worden. Dat komt omdat Groene Ster – RKVV DEM naar 23 oktober is verplaatst.


Programma:

ADO’20 – Baronie

OJC ROSMALEN – Gemert

VVSB – Dongen

Quick – JOS Watergraafsmeer

Hercules – Unitas

UDI’19 – OSS’20

TOGB – Blauw Geel’38/JUMBO

UNA – HSC’21