REPORTAGE | GVVV maakt in de tweede helft het verschil tegen DOVO

GVVV mag zich voorlopig de beste voetbalclub noemen van Veenendaal. De ploeg wist op het eigen sportpark de derby winnend af te sluiten tegen DOVO (3-1), waarbij het na de pauze het betere van het spel had. Door de zege blijft GVVV koploper en verruimde de voorsprong op de aartsrivaal naar vier punten.

Derbysfeer
Dat de derby van Veenendaal leeft in deze gemeente en ver daar buiten werd overduidelijk toen er ruim een half uur voor de aftrap van het duel nog grote rijen mensen stonden voor de ingang van het sportpark aan de Blauwe zijde. De mensen waren massaal afgekomen op het fraaie affiche waardoor er al snel een fantastische sfeer ontstond. Bij de opkomst van de twee teams op het veld werd dit nog maar eens versterkt door het blauw en rood gekleurd vuurwerk dat door beiden supportersgroepen afgestoken werd. Nadat de rook/mist opgetrokken was kon scheidsrechter Sander de Brito Roque fluiten voor het begin van de wedstrijd.

Tegenvaller voor GVVV
De derby duurde voor GVVV-aanvoerder Taoufik Adnane slechts zeven minuten. De routinier moest het veld vroegtijdig verlaten met een blessure verlaten na een eerdere overtreding van Prijor. Hij werd vervangen door Berenstein. Een minuut later kon de eerste mogelijkheid genoteerd worden van de wedstrijd en die was voor DOVO. Op de rand van het strafschopgebied kon Özturk aanleggen voor een schot, maar de bal verdween over het doel van de tegenstander. Drie minuten later was het weer DOVO dat gevaarlijk kon worden, maar nu schoot Mercan de bal niet tussen de palen. In deze fase was DOVO feller in de duels en was het voor GVVV lastig om een gevaarlijke aanval op te zetten. Dit veranderde echter snel toen Spies in de twaalfde minuut een fraaie kans onbenut liet, op aangeven van Burgering kopte hij de bal van dichtbij over het doel van Vrolijk.

Feest aan rode en blauwe zijde
GVVV kreeg wat meer mogelijkheden, maar het was DOVO die de openingstreffer wist te produceren. Een inworp van de uitspelende ploeg kwam terecht bij Lulinho Martins, hij was verantwoordelijk voor de assist op Guido van Dijk die de 0-1 binnen wist te koppen. Dit was het startschot voor een feest met wederom het nodige rood gekleurde vuurwerk achter het doel van sluitpost Vrolijk van DOVO. De rook was echter nog niet helemaal opgetrokken toen het plotseling stil werd aan die zijde van het sportcomplex. Een pass van De Jong kwam terecht bij Sillé die daardoor alleen af kon gaan op de doelman van DOVO. De aanvaller kwam als winnaar uit de strijd, hij schoot de bal beheerst binnen waardoor het feest los kon barsten bij alles en iedereen met een voorkeur voor de kleur blauw (1-1). In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer zonder echt grote uitgespeelde kansen. De beginfase van de eerste helft was duidelijk voor DOVO, maar in het verdere verloop van dit gedeelte van de wedstrijd was zowel het spelbeeld als de score in evenwicht.

GVVV sterker
De tweede helft was pas vier minuten onderweg toen er volop gejuich te horen was van de GVVV-supporters. De Jong wist de bal te onderscheppen en gaf de pass op Sillé, die wist op zijn beurt het duel met zijn directe tegenstander te winnen waardoor hij verder op kon stomen. Wat volgde was een steekpass op Quincy Veenhof die de bal binnen wist te schieten (2-1). Niet veel later was DOVO dichtbij de gelijkmaker. Hoogenboom wist dit echter te voorkomen door de inzet van Guido van Dijk te blokkeren. DOVO zocht nadrukkelijk de aanval, maar het echte gevaar bleef uit. In de 74ste minuut werd de wedstrijd door GVVV in het slot gegooid. Een lang durende aanval van de thuisploeg werd afgerond met een assist van invaller Grotenbreg naar Burgering waarbij laatstgenoemde de 3-1 aan liet tekenen.

GVVV mocht terecht de drie punten bijschrijven. De ploeg had in de tweede helft het betere van het spel terwijl het in de eerste helft nog wel een gelijk opgaande strijd was.