Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Boonstoppel vertrekt bij DOVO: ‘Ik had het totaal niet verwacht’

Max Boonstoppel is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken als speler van DOVO. De middenvelder, die steevast kon rekenen op een basisplaats in Veenendaal, kreeg tot zijn verrassing geen aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen. De zoektocht naar een nieuwe club is begonnen.

Geen aanbieding
In januari 2022 maakte de middenvelder de overstap van het in de Tweede Divisie acterende TEC naar de club uit Veenendaal. Gezien de prestaties van de speler ging hij er vanuit dat hij ook komend seizoen het shirt van de vereniging zou dragen, het liep echter anders. ,,Ik ben al een langere tijd in gesprek met DOVO over het verlengen van mijn contract. Dinsdag heb ik voor de laatste keer een gesprek gevoerd met de club en ik dacht dat ik dan een aanbieding zou krijgen. Tijdens het gesprek bleek echter dat men ook nog andere opties voor mijn positie hadden en daar eerst naar wilde kijken voor men mij een aanbieding zou doen. Ik werd daar best door verrast omdat ik sinds mijn komst basisspeler ben geweest bij DOVO. Ik had het totaal niet verwacht, dus nu moet opeens de zoektocht naar een nieuwe club beginnen terwijl er niet zo veel tijd meer is om in het amateurvoetbal een overstap te maken”, aldus Boonstoppel tegenover Topamateurvoetbal.com

Van Tiel naar Veenendaal
Op verzoek van de trainer van DOVO, Florian Wolf, maakte Boonstoppel tijdens het seizoen de overstap naar Veenendaal. ,,De trainer heeft mij in januari van dit haar heel vaak gebeld met de vraag of ik vanuit TEC naar DOVO wilde komen. In eerste instantie wilde ik in Tiel blijven, maar de club haalde veel spelers binnen en leek mijn kans op speeltijd minder te worden. Toen heb ik er toch voor gekozen om naar DOVO te gaan. Daar heb ik de speeltijd gekregen die ik zocht en dan denk je toch dat ze graag met je willen verlengen maar het is niet anders.”

Zoektocht
De vraag is nu waar de middenvelder (22), die eerder uitkwam voor FC Eindhoven (O21), FC Emmen (O19), NEC (O17) en Rapid Wien (U18), komend seizoen zal spelen. ,,Er speelt nog niets en dat komt denk ik ook doordat ik enkele weken geleden nog in de media gezegd heb dat ik er van uitging dat ik zou verlengen bij DOVO. Dan denken clubs natuurlijk ook dat ik niet beschikbaar ben. Dat is nu dus anders. Ik hoop nu op een nieuwe club op Divisie-niveau. Dan maakt het mij niet uit of dat nu op de zaterdag of de zondag is. Ik woon zelf in de buurt van Nijmegen en de regio vind ik ook wat minder belangrijk.”

Afscheid in de Derde Divisie
De sportieve toekomst is belangrijk voor Boonstoppel, maar hij wenste te benadrukken dat hij de komende weken alles zal blijven geven om DOVO te behoeden voor degradatie. ,,Ondanks dat het er naar uit ziet dat ik volgend seizoen niet meer bij DOVO speel wil ik de competitie natuurlijk goed afsluiten. Wij moeten er voor zorgen dat de club in de Derde Divisie blijft, dat is nu het belangrijkste”, zo besluit de voormalig jeugdinternational van Oostenrijk zijn verhaal.