OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG: FC Lisse dichterbij de titel na zege op Sportlust’46

FC Lisse lijkt hard op weg naar de titel in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg won de topper bij Sportlust’46 met 0-2 waardoor het nu zeven punten voorsprong heeft op de nummer twee Sparta Nijkerk. In de onderste regionen wist G.O.E.S. drie belangrijke punten te pakken waardoor er weer een reëel zich is op het ontlopen van directe degradatie.

Sportlust’46 – FC Lisse 0-2
De thuisploeg moest winnen om de titelstrijd weer helemaal open te gooien, daar slaagde het echter niet in. Sportlust’46 kreeg in de 28ste minuut de eerste tik te verwerken toen Kelsey den Haag rood kreeg voor een handsbal. Dit op het moment dat Stroo doorgebroken was en op het doel af kon gaan. Niet alleen de speler, maar ook de trainer van Sportlust’46 kreeg rood van de arbiter. Met tien man kon Sportlust’46 het niet meer bolwerken en wist FC Lisse er met de drie punten vandoor te gaan (0-2). De doelpunten kwamen op naam van Toon en Jaap Zwetsloot. Zondag volgt een uitgebreid verslag van het duel op www.topamateurvoetbal.com

Ajax – Hoek 3-0
De Amsterdammers kregen in de 37ste minuut een strafschop van de dienstdoende scheidsrechter. Opoku ging achter de bal staan en wist het buitenkansje te verzilveren (1-0). Niet veel later wees de arbiter weer naar de stip, maar toen in het voordeel van Hoek. Op aangeven van de grensrechter werd de toegekende strafschop echter alsnog geannuleerd. In de tweede helft liep Ajax uit naar een 3-0 overwinning, de doelpunten kwamen op naam van Opoku en Jip Bartels.

Barendrecht – DOVO 3-1
Het publiek in Barendrecht moest er lang op wachten maar in de 36ste minuut was daar dan eindelijk de eerste treffer van de middag, de treffer kwam op naam van Bart Deprez (1-0). Na ruim een uur spelen kwam DOVO weer naast de thuisploeg toen Matthijs van Nispen vanuit een goed genomen vrije trap even later de bal binnen kon koppen (1-1). DOVO stond na iets meer dan negentig minuten spelen toch met lege handen door doelpunten van Bart Deprez en Niels Vorthoren (3-1).

DVS’33 – Ter Leede 1-1
In de 37ste minuut kwamen de gasten aan de leiding in Ermelo, Van Stijn produceerde de 0-1. Dit nadat hij scherp was bij de rebound die ontstond na een schot van Arroyo. Uiteindelijk werd het alsnog 1-1 door Stef Nijland waardoor beiden ploegen één punt bij mochten schrijven.

Excelsior’31 – Sparta Nijkerk 0-4
De Spartanen kwamen net voor de pauze aan de leiding, toen Max Leeflang de bal tussen de benen van doelman Van Zaltbommel wist te schieten waarna deze in het net belandde (0-1). In de tweede helft was het eigenlijk wachten op de tweede treffer voor Sparta Nijkerk en die viel in de 69ste minuut door Bryan Burgerhout. Daarna liep de ploeg uit naar een fraaie 0-4 zege in Rijssen, de laatste twee doelpunten kwamen op naam van Mike Ahrens en Jesse Buitenhuis.

G.O.E.S. – ODIN’59 1-0
De degradatiekandidaat uit Zeeland wist na acht minuten spelen de score te openen. Gianni Tiebosch was met een pegel van afstand trefzeker (1-0). Dit bleek na iets meer dan negentig minuten voetbal de beslissende treffer te zijn waardoor G.O.E.S. belangrijke punten wist te pakken in de strijd tegen degradatie.

Staphorst – ACV Assen 1-3
In Staphorst kwam de ploeg uit Drenthe na 22 minuten op voorsprong, doelpuntenmaker was Gijs Jasper (0-1). Net voor de pauze wist ACV de voorsprong te verdubbelen. Op aangeven van Pascal Huser tikte Freddy Quispel ongehinderd binnen (0-2). In de 61ste minuut kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd toen Sander de Grote de 1-2 aan liet tekenen. ACV wist de drie punten toch binnen te slepen door een zoals de club op de twitterpagina aangaf ‘wereldgoal’ van Niels Grevink (1-3).

VVOG – Harkemase Boys 2-3
De ploeg uit Harderwijk kende een uitstekende start van de wedstrijd, na 32 seconden spelen stond de 1-0 al op het scorebord. Jeremy de Graaf kon volledig vrij de bal binnen koppen (1-0).  Na de pauze, in de 52ste minuut, kwam Harkemase Boys op gelijke hoogte. Jari Slot was met een lob goed voor de 1-1. De Friezen wisten de wedstrijd om te draaien in de 64ste minuut, Jhurrey Margaritha kopte de 1-2 binnen. VVOG wist terug te komen tot 2-2 door Matthias in ’t Land, maar dat was niet voldoende voor een goed resultaat. In de 88ste minuut bepaalde Mart Bloeming de eindstand op 2-3, hij scoorde op aangeven van Kian Visser.