OVERZICHT | TWEEDE DIVISIE: Half dozijn treffers voor Katwijk, geen winnaar in Spakenburgse derby

Katwijk kan zich op gaan maken voor een kampioensfeest. De ploeg wist met overtuigende cijfers af te rekenen met TEC (6-0) en heeft met nog vier wedstrijden te gaan tien punten voorsprong op de nummer twee HHC Hardenberg. De wedstrijd tussen Spakenburg en IJsselmeervogels eindigde in 1-1 en er waren belangrijke zeges voor G.V.V.V. en Kozakken Boys.

Katwijk – TEC 6-0
De aanstaande kampioen had geen enkele moeite met TEC. Na negen minuten spelen kwam Katwijk al op voorsprong door een treffer van Mukhtar Suleiman, die kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeleverd door El Azzouti (1-0). Voor de pauze wist Bart Sinteur de voorsprong te verdubbelen waardoor de wedstrijd al beslist leek te zijn. In de tweede helft liepen de Katwijkers uit naar 6-0 door een onvervalste hattrick van Marciano Mengerink en een treffer van El Azzouti.

Jong Sparta – Excelsior Maassluis 3-0
Het beloftenteam van de betaald voetbal organisatie had weinig moeite met de tegenstander uit Maassluis. Het duurde echter tot de tweede helft voordat de eerste treffer op het scorebord kwam te staan. Pepijn Doesburg bezorgde de Rotterdammers de voorsprong (1-0). Dit nog binnen de minuut na de pauze. Zes minute later was het weer raak en weer wist Doesburg de doelman van de tegenstander te passeren (2-0). De eindstand van 3-0 kwam op het bord te staan door de treffer van Delano Vianello.

GVVV – ASWH 6-0
De degradatiekraker in Veenendaal tussen G.V.V.V. en ASWH werd nooit spannend. Na zeventien minuten spelen was er gejuich te horen toen Adham El Idrissi, op aangeven van Burgering, de 1-0 aan liet tekenen. Vervolgens liep de thuisploeg uit naar een grote zege (6-0). De treffers kwamen op naam van Mart de Jong, twee keer Burgering en nog twee keer El Idrissi.

HHC Hardenberg – Quick Boys 3-1
Jesper Drost opende de score in de zeventiende minuut in het voordeel van HHC Hardenberg. Met nog 21 minuten op de klok kwam Quick Boys naast de thuisploeg. Tommy Bekooij was de maker van deze treffer (1-1). Door doelpunten van Danny Bouws en Rob van der Leij pakte HHC de drie punten (3-1). Quick Boys speelde de laatste zes minuten met een man minder omdat Nwankwo met rood het speelveld eerder moest verlaten.

Noordwijk – AFC 1-1
Toen Marc de Kruijs in de 76ste minuut de 1-0 aan liet tekenen leek Noordwijk op weg naar de drie punten. AFC wist echter acht minuten voor het einde van de officiële speeltijd alsnog één punt uit het vuur te slepen. De gevierde man aan de kant van de Amsterdammers was Siali (1-1).

Scheveningen – Rijnsburgse Boys 0-2
De uitspelende formatie mocht drie punten bijschrijven na een zege in en tegen Scheveningen. Jeffrey Jongeneelen opende de score in de 57ste minuut en Furghill Zeldenrust bepaalde de eindstand op 0-2.

Kozakken Boys – Koninklijke HFC 3-0
De thuisploeg deed uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie, het pakte drie punten tegen het veel hoger geklasseerde HFC (3-0). De doelpunten voor de club uit Werkendam werden gemaakt door Marijnissen (2x) en Fagrach.

Spakenburg – Ijsselmeervogels 1-1
De derby had weinig tijd nodig om op het veld te ontbranden. In de vierde minuut wees scheidsrechter Brito Roque naar de stip in het voordeel van Spakenburg. De arbiter constateerde een handsbal van Bradley Martis waarna Floris van der Linden plaatsnam achter de bal, hij wist de strafschop te benutten (1-0). Nog net binnen het uur wist IJsselmeervogels de gelijkmaker te produceren. Een voorzet van Daniël van Son werd binnengekopt door Steven Sanchez Angulo (1-1). Deze treffer bleek later ook de laatste te zijn van de middag waardoor er geen winnaar uit de strijd kwam.

Jong Volendam – De Treffers 3-0
Het beloftenteam van Volendam wist drie punten te pakken tegen De Treffers. Doelpunten kwamen op naam van Tayrell Wouter, Jim Beers en Jordi Blom.