Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Edwin Grunholz (Quick Boys): ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje’

Bijna alle trainers in het amateurvoetbal moesten eind november weer inbinden met hun trainingsvormen. Corona leidde andermaal tot verbiedingen. Hoe deed Edwin Grünholz dat met zijn team?

Hoe heb je het team gemotiveerd gehouden tijdens de laatste coronacrisis?

We hebben het team al tijdens al die golven van corona met GPS begeleid. Dat deden we zo zorgvuldig mogelijk. Maar het werd er naarmate de ene golf de andere opvolgde niet gemakkelijker op. En na een paar van die hoogtepunten werd het ook lastiger om de volledige groep weer fit te krijgen. Laat staan wedstrijdfit.

Kon je dat allemaal nog goed zelf begeleiden?

Op een bepaald moment moesten we de spelers ook eigen verantwoording geven. Onze laatste wedstrijd die ergens om ging was uit bij Jong Volendam. Daarna hebben we alles weer moeten doen volgens de coronaregels. Dan moet je het als trainer ook weer enigszins uit handen geven.

Zijn jullie nog in het buitenland geweest voor een trainingskamp?

Jawel, maar dat was al ruim voor de laatste coronagolf geregeld. Wij zijn naar Tenerife geweest. Een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser ARC gespeeld en met 4-0 gewonnen.

Nu nog last van corona?

Zeker wel. Een aantal spelers binnen de selectie is besmet en dus bezig aan herstel daarvan.

De aanvang van hervatting van de competitie ligt wel al heel dichtbij.

Dat is wel zo, maar laten we maar blij zijn dat we weer mogen voetballen. Van die korte voorbereiding hebben we allemaal last, op enkele clubs na. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Ik zie bij ons bovendien een aantal jeugdige talenten mooie dingen doen bij Derek van der Plas in de Onder 21. Dat zou ik willen belonen als ik de mogelijkheid kan krijgen. Ik vind het hartstikke belangrijk dat we zo snel mogelijk weer aan de gang gaan. Met de spelersgroep, met de club en haar supporters.