REPORTAGE | G.V.V.V. boekt zege op De Treffers en is klaar voor de nacompetitie

G.V.V.V. wist dinsdagavond een overwinning te boeken op De Treffers (2-0). Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Byron Burgering die goed was voor de twee doelpunten. G.V.V.V. lijkt klaar te zijn voor de naderende nacompetitie al had het wel fases waarin de tegenstander de overhand had.

Het eerste wapenfeit van de dinsdagavond in Veenendaal kwam op naam van De Treffers. In de vierde minuut was er een wat knullig weggegeven corner door Joeri Potjes in het voordeel van de Groesbekers. De goed genomen hoekschop van Campman leverde direct gevaar op. De bal kon nog maar net van de lijn gehaald worden na een inzet van Coen Maertzdorf. De eerste twintig minuten waren overduidelijk voor De Treffers, het elftal speelde beter en wist elkaar goed te vinden. Dat in tegenstelling tot GVVV dat moeite had om de bal in de ploeg te houden en weinig toe kwam aan het echt opzetten van een aanval. Het eerste speldenprikje van de thuisploeg kwam via Jordi Bitter die de bal vanaf de linkerzijde van het speelveld in de 24ste minuut voorlangs schoot.

Op het moment dat de klok op 32 minuten stond was GVVV dichtbij de openingstreffer van de avond. Eerst was er een gevaarlijke kopbal van Adham El Idrissi en daarna de inzet van Spies maar beiden wisten doelman Kornelis niet te passeren. Dat was een minuut later anders en kon het publiek wel applaudisseren voor een doelpunt van de thuisploeg. Balverlies van Van den Berg werd afgestraft door Byron Burgering die de doelman van de tegenpartij passeerde met een mooie lob (1-0). Direct na de openingstreffer was De Treffers het duidelijk even kwijt en kreeg GVVV mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, inzetten van Spies en De Leeuw waren echter niet voldoende om doelman Kornelis te passeren. Voor de pauze deed De Treffers nog wel iets terug, Ten Den draaide goed weg van zijn tegenstander in het strafschopgebied maar zag zijn inzet belanden op de paal en direct daarna in de handen van doelman Jansen waardoor de ploegen de kleedkamer op konden zoeken met een tussenstand van 1-0.

Gert Kruys, trainer van De Treffers, greep in de pauze in en bracht Zwanen en Wilsterman binnen de lijnen in plaats van George en David Janssen. Invaller Wilsterman kreeg vier minuten na zijn entree al een mogelijkheid. Op aangeven van Thomassen kopte hij de bal echter naast het doel van GVVV. In de tweede helft begon De Treffers zoals het ook gestart was in het eerste bedrijf en GVVV werd weer naar achteren geduwd. De ploeg uit Veenendaal wist zich echter snel weer te herpakken en het was in de 56ste minuut dichtbij de tweede treffer van de avond, Spies veroverde de bal op het middenveld en speelde Burgering aan, zijn inzet verdween echter over het doel van De Treffers. Het wachten was op een grotere uitslag in het voordeel van GVVV, na mogelijkheden van Burgering en El Idrissi leek het er in de zeventigste minuut dan toch van te komen. Een voorzet van De Leeuw gaf eerst Ten Teije de mogelijkheid om op doel te schieten, maar zijn inzet werd geblokkeerd. Daarna was het direct de beurt aan Burgering waar het schot ook van geblokt werd.

De Treffers moest op zoek naar de gelijkmaker, maar GVVV had op dat moment duidelijk het betere van het spel. In de 79ste minuut kreeg De Treffers wel de kans om op gelijke hoogte te komen, maar op aangeven van invaller Sow was het Zwanen die de bal langs de voor de Groesbekers verkeerde kant van de paal schoot. De uitspelende ploeg deed er alles aan om alsnog een punt uit het vuur te slepen, maar het wist weinig meer te creëren. In de blessuretijd ging doelman Kornelis mee om als stormram te fungeren bij een vrije trap van De Treffers. Het daaropvolgende balverlies leverde een counter op die afgerond werd door Burgering waardoor de thuisploeg met een 2-0 zege van het veld mocht stappen.

GVVV kan zich nu op gaan maken voor het spelen van de nacompetitie met als inzet handhaving in de Tweede Divisie. Indien de ploeg de huidige vorm weet vast te houden mag het zich zeker als favoriet bestempelen in de extra te spelen wedstrijden, maar een verrassing is natuurlijk nooit uit te sluiten.