REPORTAGE | Ter Leede legt VVSB over de knie

In wat een thriller had kunnen worden heeft Ter Leede in de bollenstreekderby tegen VVSB keihard toegeslagen. Met een handvol tegendoelpunten kwam VVSB nog niet eens slecht weg. Echter omdat Ter Leede al na een goed half uur al op en 4-0 voorsprong stond was er al snel geen spanning meer op en rond het veld van sportpark Boekhorst. VVSB was nergens in het verloop van de wedstrijd bij machte de spanning weer enigszins te laten weerkeren en ging uiteindelijk met 0-5 over de knie bij de Sassemers.

In feite ging het al heel snel mis met de thuisclub. Nadat beide teams  zich een keer in het strafschopgebied van de tegenstander hadden gemeld was de tweede keer dat Ter Leede dat deed al succesvol. Na een aanval over de rechterkant kwam Noah Marti in vrije positie voor invaller doelman Thom Jonkerman te staan. Een bekeken schuiver in de verre hoek betekende de 0-1. Het duurde even voordat VVSB die klap te boven was. Na zo’n 20 minuten noteerde VVSB een kans. Danny Bakker draaide een schot richting verre hoek, maar zag de bal uit de doelmond worden weggekopt. De Noordwijkerhouters kregen bij de eerstvolgende tegenaanval meteen het deksel op de neus. Luc de Kruijs werd op links de vrije ruimte in gestuurd en uit zijn voorzet kon Bart van der Weijden in twee termijnen raak schieten, 0-2.

Uitstel van executie

Kort daarna kwam VVSB goed weg toen de doelman van de thuisclub een voorzet los liet en van der Weijden weer raak leek te gaan schieten. Ditmaal kon Nicky Eekhout zijn doelman redden. Het was slechts uitstel van executie van enkele minuten later lag de 0-3 alsnog in het doel. Luc de Kruijs draaide een vrije trap richting strafschopgebied, de bal werd doorgekopt naar de inlopende Daan Walraven en die miste niet.

Ruim voor de pauze werd het laatste restje spanning aan de wedstrijd ontnomen toen scheidsrechter Henshuijs terecht naar de stip wees vanwege neerleggen van een tegenstander. Thomas Arroyo ontfermde zich met verve over dit buitenkansje, 0-4.

VVSB ondertussen moest het doen met een enkele kans in de eerste helft. Naast de eerder gememoreerde poging van Bakker kwam Fecunda een keer in scoringspositie, echter zijn kopbal verdween buiten de palen.

Rood Halman

Willfred van Leeuwen probeerde nieuw elan in zijn team te brengen door Vijlbrief, Steltenpool en Dompig alle drie direct na rust te laten invallen. Waar hij echter geen rekening mee kon houden was dat hij korte tijd later met een man minder verder moest. Jayson Halman kreeg het met van der Weijden aan de stok en moest inrukken. Ter Leede controleerde de wedstrijd maar moest na een uur ook met een man minder verder. Daan Walraven maakte een slippertje en probeerde vervolgens tegenstander Raygivano Dompig op ongeoorloofde wijze de doorgang naar de Vries te beletten. De ruimtes werden bij 10 tegen 10 weliswaar groter, de tijd tikte ook steeds verder weg zonder dat de score wijzigde. En het was al zeker VVSB niet dat de grote kansen kreeg. Het waren met name Shaquille Prijor en van der Weijden die nog een mislukte poging deden voordat Dirk Hoekstra na een hoekschop de 0-5 kon aantekenen. Waar Thijs Haarman nog dicht bij de 0-6 was en de paal VVSB nog een keer gunstig gezind was kon VVSB de wonden gaan likken en de ravage opnemen.