Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Kozakken Boys haalt middenvelder op uit de tweede klasse

Het in de Tweede Divisie spelende Kozakken Boys maakte recent bekend dat het komend seizoen een beroep kan doen op Julian Geelhoedt. De middenvelder komt over van tweedeklasser Altena.

De nu 28-jarige Geelhoedt plaatste zijn eerste stappen als voetballer op de velden van Be Ready. Toen hij zestien jaar oud was maakte hij daar zijn debuut in het eerste elftal. Later verkaste hij naar Altena waar hij negen seizoenen actief was.

Op de website van Kozakken Boys vertelde de nieuwste aanwinst waarom hij er voor koos om in Werkendam zijn loopbaan te vervolgen. ,,Het is voor mij een eer om deze overstap te maken. Kozakken Boys is in de regio toch wel dé club. Ik ben me zeker bewust van het grote niveauverschil. Het overgrote deel van de jongens bij Kozakken Boys komt terug van betaald voetbalclubs, terwijl ik negen jaar geleden bij Be Ready op het allerlaagste amateurniveau wat er bestaat speelde. Zowel binnen als buiten het veld zal het een groot contrast zijn, maar dat maakt deze uitdaging voor mij erg mooi. Ik verwacht van mezelf dat ik me ga ontwikkelen, mezelf kan aanpassen en hopelijk van waarde zal kunnen zijn. Ik ga er alles aan doen om het te laten slagen.”