Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VERSLAG | FC Lisse komt niet langs Harkemase Boys; zaterdag nieuwe kans op de titel

Koploper FC Lisse is er woensdagavond niet in geslaagd het kampioenschap in de Derde Divisie Zaterdag al voor zich op te eisen. In Friesland, op sportpark De Bosk kwam de equipe van Raymond Bronkhorst een 1-1 gelijkspel met Harkemase Boys overeen.

De koploper had weliswaar bij vlagen een overwicht, maar liep woensdagavond tegen de stugge Friezen ook al vroeg tegen een achterstand aan. Aanvaller Jhurrey Margaritha stond op de juiste plek om een aanval over de linkerkant van de thuisclub af te ronden. FC Lisse was tot op dat moment nog niet in de buurt van doelman Erick Jansema van de thuisclub, maar moest vanaf dat moment dus wel in de achtervolging.

Dat laatste deden de Bollenstreekbewoners dan ook. Jaap Zwetsloot was het die bij de tweede paal voor het eerst voor Lisser gevaar zorgde. Zijn poging werd geblokt. Vervolgens tikte Jansema een schot van Ludcinio Marengo knap weg, smoorde een kopbal van David Verwey in een woud van benen en lukte het Enzo Stroo niet bij de eerste paal binnen te tikken. Daartegenover zetten de Harekieten een kopkans van Berwout Beimers die keeper Erik Cummins met moeite bij de verre paal weg kon halen. Daarna probeerde de thuisclub het nog met enkele afstandsschoten.

Na de pauze wist FC Lisse alsnog vrij snel de felbegeerde gelijkmaker te scoren toen Enzo Stroo in de as van het veld zijn vrijheid optimaal benutte. Bronkhorst had toen al uit tactische overwegingen Kevin Stoof Perez voor Mo Adouch gebracht. Het was het sein voor trainer Hans Schrijvers van Harkemase Boys om twee verse krachten in te brengen: Jari Slort en Henny Bouius. Voor laatstgenoemde een mooi moment na een slepende blessure en kort voor zijn definitieve vertrek bij de club. Voor de ingewisselde Kian Visser was de avond wat minder. De aankomend centrumspits van IJsselmeervogels was op de voor hem onwennige rechterflank geposteerd. Het verloop van de tweede helft was overigens niet heel anders dan de eerste. De thuisclub vocht voorbeeldig voor een punt of meer tegen Lisse, dat meer kansen bijeen voetbalde. Met name Marengo was enkele keren dicht bij de winner maar mikte enkele indraaiende schoten net voor het doel lang

Dat het tot het einde toe een prima wedstrijd bleef had overigens alles te maken met de manier van leiding geven van scheidsrechter Maurice Paarhuis. Wissewasjes en futiliteiten waren aan hem niet besteed en dat kwam het tempo in de wedstrijd zeer ten goede. Doelpunten leverde de tweestrijd echter niet meer op zodat FC Lisse komende zaterdag met 5 punten voorsprong op Sparta Nijkerk aan de voorlaatste wedstrijdronde begint (thuis tegen Staphorst, red). Een nieuwe kans op de felbegeerde titel!