OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG / ZONDAG: Topper tussen OFC en ADO’20 onbeslist en FC Lisse moet kampioensfeest uitstellen

Woensdagavond stonden er in totaal vier wedstrijden op het programma in de Derde Divisie, waarvan drie bij de zaterdagtak en één in de zondagafdeling. FC Lisse kon kampioen worden, maar dan moest men drie punten pakken tegen Harkemase Boys, daar slaagde het echter niet in (1-1). In de Derde Divisie van het zondagvoetbal eindigde de topper tussen OFC en ADO’20 in 0-0.

Drie punten waren nodig om het feest in Lisse los te laten barsten op de woensdagavond, maar na 12 minuten spelen kreeg men de eerste tik te verwerken. Harkemase Boys kwam op voorsprong door een doelpunt van Jhurrey Margaritha (1-0). In de 54ste minuut werd het 1-1 door Enzo Stroo, maar verder kwam de koploper niet in Friesland.

Door het gelijkspel in Oostzaan blijft OFC koploper, maar nu met slechts één punt voorsprong op Gemert dat donderdag op bezoek mag bij Dongen. Een zege voor Gemert zal dus inhouden dat men de koppositie over neemt en dan lijkt voor ADO’20 de titeldroom een brug te ver te zijn. ADO’20 had tegen OFC overduidelijk meer balbezit en de meeste kansen om op voorsprong te komen. Het slaagde daar echter niet in en eindigde het duel in een 0-0.

In Staphorst wisten de thuisploeg als ook tegenstander DVS’33 het net van de tegenstander niet te vinden in de eerste helft. In het tweede gedeelte was dat wel het geval, maar de toeschouwers moesten geduld hebben tot de 77ste minuut. Vanaf de penaltystip schoot Aninkora raak voor DVS’33 (0-1). Met nog acht minuten op de klok was het Ruben Kin die de 1-1 aan liet tekenen. Dat was niet voldoende voor een goed resultaat voor Staphorst, door doelpunten van Aninkora en Nijland nam DVS’33 de drie punten mee naar huis (1-3).

Excelsior’31 en SteDoCo streden ook tegen elkaar om de punten, maar niemand wist het net te vinden (0-0)