OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG: VVOG wint degradatiekraker tegen ODIN’59 en G.O.E.S. pakt slechts één punt

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal stonden donderdag twee wedstrijden op het programma in de onderste regionen van de ranglijst. VVOG deed in eigen huis goede zaken door te winnen van concurrent ODIN’59 (3-1). Hekkensluiter G.O.E.S. kwam niet verder dan een gelijkspel tegen ACV Assen (2-2) en moet vrezen voor degradatie naar de hoofdklasse.

ODIN’59 begon uitstekend aan de wedstrijd door de openingstreffer in de achtste minuut van Niels Jager (0-1). Na iets meer dan een half uur spelen kon er echter gejuicht worden door het thuispubliek. Jeffrey Snijders tekende met een afstandsschot voor de 1-1. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar in de 87ste minuut wist Job Hoogedoorn VVOG naar een 2-1 te schieten. In de blessuretijd bepaalde Jeremy de Graaf de eindstand op 3-1 in het voordeel van de Harderwijkers.

G.O.E.S. wist dat het de drie punten in Zeeland moest houden om met de komende wedstrijd tegen DOVO in het vooruitzicht nog een realistische kans te maken om directe degradatie te voorkomen. In de twaalfde minuut was er de eerste tegenvaller voor de thuisploeg, de scheidsrechter wees naar de stip in het voordeel van ACV na een vermeende overtreding van Hollemans. Arjen Hagenauw ging achter de bal staan en schoot de 0-1 binnen. Nog net binnen het half uur kwam G.O.E.S. weer naast ACV. Op aangeven van Renzo Roemeratoe wist Sylvio Hage de doelman van de tegenstander te passeren (1-1). In de tweede helft wist ACV toch weer aan de leiding te komen, in de 53ste minuut was het Gijs Jasper die doelman Lentink wist te passeren. In de 68ste minuut kwam G.O.E.S. door Clinckemaillie nog wel op 2-2, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.