Tweede Divisie | TEC speelt zich veilig, kopzorgen voor IJsselmeervogels na zege Kozakken Boys

In de Tweede Divisie heeft TEC zich donderdagmiddag definitief veilig weten te spelen. Kozakken Boys boekte een cruciale zege op Quick Boys waardoor bij IJsselmeervogels, dat zelf dinsdag al verloor van Katwijk, de zorgen toch weer zullen zijn toegenomen omdat een ‘Heracles-scenario’ nog steeds dreigt.

TEC speelde zich definitief veilig op bezoek bij Noordwijk. Binnen 7 minuten was het al raak: Junior Ebobo was zoals zovaak de laatste weken belangrijk met de 0-1. Anass Aamri verdubbelde de marge na een uur, waarbij Ebobo als aangever opnieuw belangrijk was. In de slotfase drong Noordwijk nog wel aan, maar de aansluitingstreffer bleef uit. In de extra tijd was het opnieuw Aamri die met een schitterende goal TEC
niet alleen verzekerde van de overwinning, maar ook van nog een seizoen op het hoogste amateurniveau van Nederland. Opvallend aan de goal van Aamri was dat dit het honderdduizendste doelpunt was dat op
het hoogste amateurniveau op zaterdag, waaronder ook de Tweede Divisie wordt gerekend, werd gescoord.

HHC Hardenberg was tweede, en blijft dat ook door een 3-1 overwinning op het al gedegradeerde ASWH. De ambachters kwamen na 12 minuten spelen nog wel aan de leiding door een doelpunt van Lester Pires. HHC kreeg de kansen wel, maar het duurde tot vlak voor rust tot de gelijkmaker viel, een doelpunt dat op naam kwam van Rob van der Leij.
In een tweede helft met kansen voor beide ploegen besliste HHC het duel in de slotfase. Tien minuten voor tijd benutte Rob van der Leij een penalty, een doelpunt dat hem topscorer allertijden maakt van de Hardenbergers. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd zette de aanvaller het record nog wat scherper, door ook te tekenen
voor de 3-1, waarna hij een publiekswissel kreeg.

IJsselmeervogels leek een aantal weken geleden veilig, maar zal inmiddels toch met angst en beven kijken naar de resultaten die achtervolger Kozakken Boys de laatste weken boekt. Terwijl de Spakenburgers zelf al weken uit vorm zijn, won de ploeg uit Werkendam donderdagmiddag met 2-0 van Quick Boys. De score had probleemloos hoger uit kunnen vallen, want de thuisploeg voetbalde een groot
aantal 100% kansen bij elkaar. Het duurde echter ruim een uur voor Thomas Marijnissen de ban brak. In de slotfase, zo’n 7 minuten voor tijd, zorgde Johnny Lommers na knullig balverlies van Quick Boys-verdediger Chima Bosman voor de bevrijdende 2-0.

In een wedstrijd die vooral nog om de overwinning en de eer ging speelden Spakenburg en Scheveningen met 1-1 gelijk. Voor rust vielen er geen doelpunten, iets dat met name te danken was aan Spakenburg-doelman Luuk Brand die na ruim een halfuur spelen zowel een toegekende penalty van Lex Immers als de rebound klemvast had. Na rust wisten beide ploegen het net van de tegenstander wel te vinden, Lowie van Zundert opende de score namens Spakenburg, Freek van Dijk redde zo’n 10 minuten voor tijd een punt voor de Schollekoppen.