Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie Zondag: Tumultueuze zege Hercules, zevenklapper HSC’21

In de Derde Divisie Zondag mengt Hercules zich nadrukkelijk in de strijd om de titel. De Utrechters wonnen in een tumultueuze wedstrijd van Westlandia: 6-3. Onderin boekte Hoogland een belangrijke zege op Quick.

Merkwaardig was het feit dat het duel tussen Dongen en Gemert werd afgelast. Nadat de assistent-scheidsrechter geblesseerd raakte voor de wedstrijd, lukte het niet tijdig een vervanger te vinden. Omdat Hercules zelf met 6-3 van Westlandia won, hebben de Utrechters net zoveel verliespunten als OFC. Gemert heeft er weliswaar één minder, maar steekt de laatste weken in zeer matige vorm. Opvallend bij het duel tussen Hercules en Westlandia was een doelpunt van de Naaldwijkers uit een scheidsrechtersbal. Hercules was furieus, waarop de scheidsrechter het duel even stillegde. Vervolgens mocht Hercules alsnog via Fonville een treffer maken om de marge weer te herstellen. Het werd uiteindelijk 6-3.

Onderin verloor Westlandia dus, wat ook gold voor EVV. De Limburgers verloren met 4-1 bij JOS/Watergraafsmeer. Hollandia en Unitas deelden de punten na een 1-1 gelijkspel. Hoogland boekte een knappe 3-0 zege op Quick en DEM kwam tegen OSS’20 niet tot scoren, waardoor 0-0 de eindstand werd.