Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | We pakken de draad weer op

Na een vrij weekend, op wat inhaalpotjes na, staat er op zaterdag en zondag weer een complete Derde Divisie Zondag-speelronde op het programma. Verschillende clubs hebben wel een bekerronde gehad, waarbij alleen Quick en Blauw Geel ’38 door konden stomen naar de volgende ronde. Beide treffen een BVO. Quick ontvangt De Graafschap en Blauw Geel ’38 FC Utrecht.

De speelronde begon in Gorinchem waar Unitas het bezoekende TOGB met 2-1 klopte. Later op de zaterdagavond won VVSB met 1-3 bij Baronie.

Dan over naar de zondagwedstrijden. OJC Rosmalen mag een lange reis maken naar Beverwijk waar ze tegen RKVV DEM spelen. De thuisploeg was ook actief in de eerste ronde van de beker. De Noord-Hollanders verloren daarin met 1-4 van Blauw Geel ’38. Ook hadden de Beverwijkers afgelopen weekend een inhaalwedstrijd. In Limburg werd het 4-2 voor Groene Ster.

Groene Ster maakt zich op voor een tripje naar Amsterdam waar de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer op de rol staat. De thuisploeg is de nummer twaalf van de ranglijst, Groene Ster staat twee plekken lager, maar zou bij winst JOS qua puntentotaal kunnen achterhalen.

UNA speelt een uitwedstrijd. In Den Haag is Quick de opponent. De Haantjes wonnen bij RKAV Volendam met 2-4 voor de KNVB Beker en zitten in een goede flow. Twee weken terug werd er met 2-0 gewonnen in Uden.

UDI ’19 treft hekkensluiter Dongen. De geelhemden hebben nog geen punt behaald, maar in de KNVB Beker werd niet onaardig gepresteerd. Thuis ontvingen ze VVV. De Limburgers kwamen in de laatste tien minuten erop en erover, nadat Dongen lang met 1-0 voor had gestaan.

Blauw Geel ’38 mag naar buurman Gemert. De zwart-witten zijn al even niet in goede doen. Een stoppende speler (Bram Zwanen) zorgde er voor dat de gifbeker wat leger werd. Door een 5-2 nederlaag vorige week in Noordwijkerhout werd de verliesreeks.

HSC ’21 ontvangt ADO ’20. De koploper won de derby van RKVV DEM met 2-1. Daarna werd er in bekerverband verloren van FC Emmen, wel pas na verlenging. De Haaksbergers verloren hun laatste competitieduel met 3-1 bij Hercules. De Utrechters moeten zelf op bezoek naar OSS ’20. De Ossenaren speelden twee weken terug met 1-1 gelijk tegen Groene Ster.

Programma:

Unitas – TOGB 2-1

Baronie – VVSB 1-3

Gemert – Blauw Geel’38

JOS Watergraafsmeer – Groene Ster

Quick – UNA

OSS’20 – Hercules

Dongen – UDI’19

RKVV DEM – OJC ROSMALEN

HSC’21 – ADO’20