Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Devin Plank: elf maanden na de laatste chemokuur de winnende goal tegen Katwijk

De blijdschap na het laatste fluitsignaal was groot op sportpark Dijkpolder. Excelsior Maassluis wist regerend kampioen Katwijk weer te verrassen, na een boeiende wedstrijd stond er dit keer 3-2 op het bord. Hét verhaal van deze editie van Excelsior Maassluis – Katwijk is toch wel dat van matchwinner Devin Plank. De maker van de winnende goal kreeg in maart 2021 op negentienjarige leeftijd te horen dat hij een kwaadaardige tumor in zijn kuitbeen had.

Vanaf dat moment stond het leven van het jonge talent in het teken van chemokuren en een operatie aan het kuitbeen. Begin november vorig jaar onderging hij de laatste behandeling, twee maanden later gunde trainer Dogan Corneille hem een invalbeurt van een paar minuten tijdens de bekerwedstrijd bij Ajax. Op dat moment was het nog helemaal niet zeker of de jonge aanvaller überhaupt nog terug zou kunnen komen op zijn oude niveau. Sinds dit seizoen is die zekerheid er wel.

In de wedstrijd tegen Katwijk mag Plank een klein kwartier voor tijd bij een 2-2 stand invallen. Vijf minuten later is het, na goed terugleggen van Omar el Baad, raak voor de Tricolores. Devin Plank is de doelpuntenmaker. En hij blijkt, nadat zijn ploeg de slotfase weet te overleven, uiteindelijk ook de matchwinner! Devin Plank bleef zelf altijd het geloof houden dat hij terug zou komen als voetballer. Tegen Katwijk werd zijn geloof dubbel en dwars uitbetaald.