OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG| DOVO verzekert zich van nacompetitie, top 5 binnen drie punten van elkaar, Sparta Nijkerk zakt steeds dieper weg

DOVO heeft de koppositie in de Derde Divisie zaterdag weer overgenomen van GVVV. De ploeg van Florian Wolf verzekerde zich, door in een direct duel concurrent SteDoCo te verslaan, bovendien van de winst in de eerste periode. Ook Sportlust ’46 en FC Rijnvogels hebben zich serieus gemeld in de top 5 van de ranglijst. Onderin de ranglijst zakt Sparta Nijkerk steeds verder weg. De Nijkerkers staan nog maar één punt boven de degradatiestreep.

Sparta Nijkerk verloor met 0-3 bij ASWH en zag dat Harkemase Boys (2-0 tegen Excelsior ’31) zich naast VVOG en Staphorst nestelde en nog maar één puntje achter de ploeg van Eric Speelziek staat. De ploegen kort boven Sparta Nijkerk wisten slechts ten dele te profiteren van het verlies van de oranjehemden. Ter Leede pakte in eigen huis een punt tegen DVS ’33. Of, liever gezegd, verloor er twee. Dankzij twee doelpunten van Rowdy van der Putten stond de ploeg tot diep in blessuretijd met 2-1 voor (doelpunt van de bezoekers was van Omar el Ghazouani). Lars van Wetering zette in de 93e minuut beide ploegen nog naast elkaar. Urk kwam er in eigen huis niet aan te pas tegen Rijnvogels. De Katwijkers stonden bij rust al met 0-3 voor. In de tweede helft deed Urk nog iets terug, maar de marge werd nooit kleiner dan twee. In de slotseconden, toen de 2-4 eindstand al een tijd op het bord stond, kreeg Lucas Schraal nog een rode kaart. Rijnvogels klimt door de overwinning naar de vierde plaats van de ranglijst.

Het trio boven Rijnvogels vocht om de winst in de eerste periode. Koploper GVVV had vooraf de beste papieren, maar zag de hoop op de periodetitel het IJsselmeer op waaien. In en tegen Volendam werd met 1-0 verloren, Roy Tol werd de matchwinner namens de thuisploeg. DOVO en SteDoCo mochten door de nederlaag van GVVV onderling gaan uitmaken wie de eerste periode zou winnen. In een spannend duel op sportpark Panhuis zorgde Nick Hak in de slotfase dat de bloemen naar de thuisploeg gingen.

Sportlust ’46 boekte bij VVOG een even ruime als bijzondere overwinning. Alle drie de Woerdense doelpunten kwamen uit een penalty. Mo Bendadi, Ahmed al Mahdi en Abbas Metalsi faalden alle drie niet vanaf de stip.