Overzicht Vierde Divisie zaterdag l ODIN’59 ontsnapt tegen Poortugaal en Kloetinge komt dichterbij, HZVV verrast koploper Swift

ODIN’59 blijft lijstaanvoerder in de Vierde Divisie A, maar het zag de concurrentie wel dichterbij komen. De ploeg van trainer Richard Plug kwam niet verder dan een gelijkspel (3-3) tegen Poortugaal. Kloetinge pakte wel de drie punten waardoor het verschil nu nog slechts één punt is. Swift verloor in Divisie B de koppositie door een nederlaag bij HZVV (3-2).

Sven Deen was verantwoordelijk voor de openingstreffer in het voordeel van ODIN’59 tegen Poortugaal (1-0). Daar kon de thuisploeg niet lang van genieten door een treffer van Gerwin Lake (1-1). De rust werd bereikt met een tussenstand van 2-1 waarbij Mart Willemse op het wedstrijdformulier werd gezet als doelpuntenmaker voor ODIN’59. Poortugaal wist in de tweede helft twee keer op rij het net van de tegenstander te vinden, Jeffrey Duijnstee en Rick Nieuwveld bepaalden de stand op 2-3 in het voordeel van de gasten. In de blessuretijd wist ODIN’59 toch nog één punt te pakken door een treffer van Sven Deen (3-3).

Kloetinge kwam op bezoek bij Zwaluwen aan de leiding in de zestiende minuut, Ruben de Jager was de gevierde man (0-1). Nog net voor de pauze werd het al weer 1-1, Patrick Triep profiteerde van een fout in de defensie van Kloetinge. In de tweede helft kwamen de gasten weer aan de leiding, Jefry Dijkstra was goed voor de 1-2. Deze voorsprong kon Kloetinge niet vasthouden, Jazzy Adams bepaalde de tussenstand op 2-2. Dat Kloetinge toch met de drie punten naar huis kon gaan was te danken aan doelman Braafhart die een strafschop van Zwaluwen wist te stoppen en de 2-3 van Ruben de Jager.

HZVV stond na één helft voetballen tegen de lijstaanvoerder Swift al met ruime cijfers voor (3-0). Deze ruststand stond al na negentien minuten spelen op het scorebord. Doelpunten kwamen op naam van Ten Brinke, Dzemidzic en Kelly Joao. Gemmel en Groen brachten Swift nog wel terug tot 3-2, maar verder dan dat kwam de ploeg niet.