Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | FC Lisse en DVS ’33: uithuilen en opnieuw beginnen                       

Dinsdagavond sloten FC Lisse en DVS ’33 de tweede periode in de Derde Divisie in mineur af. FC Lisse vergooide zaterdag j.l. in Barendrecht een prachtige mogelijkheid om die periodetitel nagenoeg binnen te halen en DVS ’33 kwam al helemaal niet voor in de strijd om die periodetitel. En dus beginnen beide clubs komende zaterdag weer van voren af aan als de eerste wedstrijdronde van de derde periode wordt gespeeld.

Dat FC Lisse – DVS ’33 niet meer om de periodetitel ging was ook in Lisse al na een kwart wedstrijd duidelijk. Op dat moment stond het bij Sparta Nijkerk – Ter Leede immers al 3-0 en daarmee was wel duidelijk dat de tweede periode naar Nijkerk zou gaan. Voor FC Lisse ging het daarom al gauw over de algemene ranglijst. Daarin wenste het team van Raymond Bronkhorst niet verder achterop te geraken. Voor het team van Peter Wesselink gold dan weer dat het niet richting degradatievoetbal wenste te gaan en gezien de aanwezige kwaliteiten zou je DVS ’33 zelfs nog mogen verwachten in de strijd om de derde periodetitel.

Beide teams vingen de strijd aan in de klassieke en te verwachten 4-3-3 opstelling. En ook te verwachten was het openingsoffensief van de gastheren. Tot drie keer toe moesten verdedigers doelman Daan Huiskamp bijstaan om de nul vast te houden. Dit was dan vooral het gevolg van gevaarlijk indraaiende hoekschoppen van Tom Noordhoff. DVS ’33 beantwoordde deze initiatieven met een schot van spits Kennith Aninkora dat voor doelman Eric Cummins echter geen probleem was. De 1-0 voor Lisse leek halverwege de eerste helft te vallen toen rechterspits Toon Zwetsloot zich vrij wist te spelen en Enzo Stroo bediende. Laatstgenoemde liet de bal echter voorbij gaan waarmee de kans ook weer verkeken was.

Heel onverwachts deed zich net na het halve uur een reuzenkans voor DVS ’33 voor. Quincy Veenhof liet een vrije trap in de doelmond van Lisse vallen en Cummins leek deze gemakkelijk uit de lucht te plukken. De doelman liet de bal echter los en Kenneth Aninkora leek van dichtbij te scoren. De  aanvaller tikte de bal echter tegen de lat. Tien minuten later was het aan de overzijde van het veld dan wel raak. Lisse liet de bal enkele malen vlot door het team gaan en speelde daarmee Jeffrey Klijbroek vrij. Die had voldoende tijd om heel hard en zuiver uit te halen. Huiskamp ging nog wel naar de bedreigde verre hoek maar kon er niet meer bij: 1-0 en kort daarna rust.

Terwijl coach Peter Wesselink na 32 minuten Ali Akla inwisselde voor Adrian Kruisheer kwam hij direct na rust met een tweede wissel. Coen Vloedgraven kwam in het team voor spits Aninkora. Weliswaar als middenvelder voor Quincy Veenhof, die een linie naar voren opschoof zodat er meer ‘voetbal’ in deze linie kwam. Laatstgenoemde was meteen ook verantwoordelijk voor het eerste gevaarlijke schot op het Lisser doel. De bal vloog vlak voor het doel langs.

Waar Lisse vooral combinerend trachtte het doel van DVS te bereiken deed de ploeg uit Ermelo dat vooral met de lange bal op de snelle aanvallers, van wie vooral Benjamin Roemeon het de Lisser verdedigers lastig maakte. De thuisclub kwam tot een aantal schietkansen, maar zowel Klijbroek, Noordhoff als Adouch zochten het doel te hoog. Klijbroek kreeg aansluitend nog eens een kans maar werd bij het afdrukken geblokt door Tarik Evre. Het geeft aan dat FC Lisse een aantal kansen liet liggen op 2-0. En daar werd het nog bijna voor gestraft na ruim 90 minuten. Dat had dan weer te maken met het nogmaals loslaten van een voorzet door Eric Cummins, die nu zelf zijn fout echter goedmaakte en daarmee de 1-0 overeind hield voor zijn team. De tweede positie op de ranglijst was daarmee veilig gesteld voor de Lissenaren, maar de periodetitel weer niet, zoals DVS ’33 uberhaupt geen rol kon spelen in die periode. De uitblinker van de avond liep deze avond in het zwarte tenue. Scheidsrechter Kraak floot niet voor futiliteiten en stervende zwanen en bovendien paste hij uitstekend en regelmatig balvoordeel toe om daarmee het tempo in de wedstrijd te behouden.

Voor beide clubs geldt vooral: uithuilen deze week en zaterdag opnieuw beginnen. Voor periode drie.