OVERZICHT | Tweede Divisie: Katwijk niet langs Spakenburg, HFC verzuimt te profiteren

In de Tweede Divisie is het Katwijk opnieuw niet gelukt om 3 punten te pakken. In een wedstrijd waarin de Krombewoners met name na rust wel goed voor de dag kwamen werd het 2-2 tegen Spakenburg. Naaste achtervolger Koninklijke HFC liet na van het puntverlies te profiteren, er werd met 1-0 verloren van IJsselmeervogels. Onderin wordt de degradatiestrijd met de speelronde bloedstollender.

Katwijk leek op weg naar een driepunter tegen Spakenburg, maar vlak voor tijd kreeg de koploper alsnog het deksel op de neus. Spakenburg leverde een prima eerste helft af op de Krom en stond bij rust op een 0-1 voorsprong. Robin Eindhoven was het eindstation van een goed uitgespeelde counter. In de tweede helft zette Katwijk meer aan, wat 3 minuten na rust al leidde tot de gelijkmaker van Killian van Mil. Diezelfde van Mil zorgde een kwartier voor tijd voor de Katwijkse voorsprong door een vrije trap in de kruising te schieten. Waar het wachten was op de 3-1, viel het laatste doelpunt van de avond aan de andere kant. Lowie van Zundert toucheerde een vrije trap die in de goal verdween: 2-2.

Ondanks het puntverlies loopt Katwijk toch uit op koninklijke HFC. De Haarlemmers verloren op bezoek bij IJsselmeervogels met 1-0. HFC had het betere van het spel, maar het waren de Vogels die 7 minuten na rust totaal onverwacht op voorsprong kwamen. Een op het oog niet al te best schot van Jerrel Hak werd nog aangeraakt door een verdediger en verdween pardoes in de goal. In het restant gingen de bezoekers nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks een Haarlems overwicht hield de thuisploeg stand en kan 3 belangrijke punten in de
degradatiestrijd bijschrijven.

Lang leek GVVV op weg naar 3 hele dure punten tegen concurrent Kozakken boys, maar door een penalty in de extra tijd werd het op Panhuis 2-2 GVVV was in de achtste minuut op voorsprong gekomen door Byron Burgering uit een counter. Opmerkelijk daarbij was de rol van scheidsrechter Mulder, die de bal tijdens de aanval van richting veranderde. Lang kon de thuisploeg niet van de 1-0 genieten, want iets meer dan 10 minuten later, vlak nadat een grote kans op de 2-0 werd
gemist, schoot Lars Hutten  een vrije trap binnen. Waar Kozakken boys na het doelpunt in het restant van de eerste helft een overwicht had, kwamen de Venendalers beter uit de kleedkamer. Lars ten Teije zorgde al snel voor de 2-1 een stand die tot de extra tijd op het bord bleef. toen zag de scheidsrechter een overtreding in het strafschopgebied van GVVV en mocht Thomas Marijnissen aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet: 2-2.

Ook Scheveningen sprokkelde onderin de stand weer een puntje. Jari de Jong zorgde na iets meer dan 20 minuten spelen voor de 0-1 tegen Excelsior Maassluis, maar een kwartier voor tijd tekende Dave van Delft voor een gelijke eindstand: 1-1.

Grote verliezer onderin is zonder twijfel ASWH, dat op het eigen sportpark een Rijnsburgse boys in vorm trof. Na een sterke openingsfase stonden de Uien na een kwartier al op een 0-2 voorsprong door goals van Dani van der Moot en Rob Zandbergen. Hoewel de 0-2 lang op het bord bleef staan kon ASWH er maar weinig grote kansentegenoverzetten. Een kwartier voor tijd was van der Moot opnieuw trefzeker, Sam van de Kreeke redde in de extra tijd nog wel de Ambachtse eer.

HHc Hardenberg speelde de gevoellige nederlaag tegen Rijnsburgse Boys van zich af met een 3-0 zege op Jong Sparta. Gersom Klok opende vlak voor rust de score, en vrijwel meteen na de pauze was het 2-0 omdat een jonge Spartaan de bal achter zijn eigen doelman werkte. Het slotakkoord was voor Rob van der Leij: 3-0.

Noordwijk had een opvallend gemakkelijke avond tegen jong Volendam. Bij rust stond het al 4-0, door een doelpunt van Emiel Wendt en een glaszuivere hattrick van Nick van Staveren. De 4-1 van Jong Volendam in de tweede heft was slechts voor de statistieken.