Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Anthony Correia: “Ik heb een ouderwets Katwijk gezien”

Katwijk heeft zich prima hersteld van de dreun tegen Rijnsburgse Boys afgelopen week. Trainer Anthony Correia zag zijn ploeg met name in de tweede helft indruk maken tegen HHC Hardenberg, dat een 0-1 voorsprong in de laatste seconden van de wedstrijd omgebogen zag worden in een 2-1 nederlaag. Natuurlijk was hij blij met de late treffer van Tim Freriks, maar Correia was nog blijer met hoe zijn ploeg zich na rust presenteerde. ,,Ik heb een ouderwets Katwijk gezien.”

,,De eerste helft was niet eens matig van onze kant. We kwamen een aantal keer in de “zestien,” maar op de momenten dat we daar waren, konden we niet doordrukken.” Omdat HHC Hardenberg in de eerste niet alleen de eigen deur goed dicht hielden, maar ook zelf eenmaal wisten te scoren, was er in de rust werk aan de winkel voor de trainer van de Krombewoners. ,,We moesten uit een ander vaatje tappen in de tweede helft, dus we hebben de boel op scherp gezet en aanvallend wat dingetjes anders ingevuld.”

Die andere invulling, waarbij Freriks meer centraal kwam te spelen en Mukhtar Suleiman in de zone rechts voorin kwam te staan, betaalde zich dubbel en dwars uit. Katwijk domineerde vrijwel de gehele tweede helft en Suleiman stelde zowel Ahmed el Azzouti als Tim Freriks in staat om te scoren. Die laatste goal liet echter lang, heel lang op zich wachten. Toen de blessuretijd zo goed als voorbij was viel de 2-1, waarna De Krom bijkans ontplofte van vreugde. ,,Zo’n laat doelpunt is leuk voor de emotie, maar we hadden al veel eerder op 2-1 moeten staan,” stelde Correia nuchter.

,,Waar ik vooral blij van werd is dat ik een ouderwets Katwijk heb gezien. We hebben gestreden voor elke meter en we hebben goed voetbal laten zien met veel creativiteit.” Bovendien stroomt de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg. Kay Blokland en Paul Kok vormden weer het centrale verdedigingsduo en Rick van der Meer mocht na rust zijn eerste minuten weer maken na een achillespeesblessure. Alle voorwaarden om, net als afgelopen seizoen, een flinke serie overwinningen aan elkaar te rijgen na een derbyverlies bij Rijnsburgse Boys, lijken er dan ook te zijn.

,,Daar hebben wij niet naar gekeken, maar dat zou wel heel mooi zijn,” glimlacht Correia. ,,Wij willen graag in elke wedstrijd domineren. In balbezit, maar ook vanuit de organisatie. We willen in alle facetten het verschil maken.” In de topper tegen HHC Hardenberg lukte dat een helft lang zeer goed. ,,En vergis je niet he? HHC is geen kattenpis,” klonk het stellig. ,,Ik kan alleen maar complimenten geven aan mijn hele ploeg, want ook de wissels hebben het top gedaan.”