Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Hectiek in Spakenburg: Gehele bestuur stapt op wegens onenigheid

Het bestuur van tweededivisionist Spakenburg is vanaf heden demissionair. Op de clubwebsite werd gemeld dat het bestuur en de Raad van Advies een verschil van inzicht hebben over de uitvoering van het veiligheidsbeleid. Hierbij wordt verwezen naar een aantal stadionverboden rondom de HKS.

Vorig seizoen is de Harde Kern Spakenburg meerdere keren in het nieuws geweest wegens ongeregeldheden. Als gevolg hiervan heeft het bestuur maatregelen genomen die, volgens de club, in eerste instantie breed gedragen werden. Hieronder vallen ook een aantal stadionverboden. ,,In de afgelopen weken is ondanks enkele gesprekken tussen het bestuur en de Raad van Advies van SV Spakenburg gebleken dat er een verschil van inzicht blijft ontstaan over de operationele uitvoering in bepaalde individuele gevallen”, zo meldt de club op de website. 

Het verschil van inzicht heeft ervoor gezorgd dat het bestuur te weinig draagvlak voelt om de werkzaamheden voort te zetten. Om deze reden worden alle bestuurlijke functies ter beschikking gesteld. Het bestuur gaat demissionair verder tot een nieuw bestuur wordt benoemd, met uitzondering van bestuurslid veiligheidszaken Harry Pitlo, die per direct vertrekt. Het demissionaire bestuur zal het huidige beleid voort gaan zetten, maar maakt geen ‘belangrijke, strategische keuzes’ meer. De club zal spoedig een buitengewone ledenvergadering inlassen om de zaken te bespreken. ,,Tot die tijd is het van belang dat alle zaken gewoon door kunnen lopen.”

Spakenburg staat er in de competitie, ondanks de drukte rond de club, redelijk goed bij. Na zeven wedstrijden staat op Spakenburg op de zesde plek met elf punten. Aanstaande zaterdag wacht de ploeg van Patrick Loenen een thuiswedstrijd tegen Quick Boys.