Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Scott Calderwood: “We krijgen veel te veel doelpunten tegen”

Het leven van een voetbaltrainer is niet altijd even leuk. In tijden dat het goed gaat wordt de polonaise gelopen en is het hosanna. In tijden dat het minder gaat is het praten, improviseren en puzzelen om het team weer op de rails te krijgen. En dat laatste is momenteel het geval met Scott Calderwood. Zijn Kozakken Boys is de laatste drie wedstrijden het spoor bijster, want het moest niet minder dan drie achtereenvolgende nederlagen incasseren.

Het begon met de thuiswedstrijd tegen Noordwijk, waarin de “Boys” een 2-0 voorsprong weggaven en met 2-3 verloren. De wedstrijd erna werd een kansloze missie bij De Treffers (3-0), het trio verliespartijen werd gecomplementeerd door een ruime thuisnederlaag tegen IJsselmeervogels. De Rooien wonnen met 1-4 op sportpark De Zwaaier. In de nabeschouwing op de wedstrijd legde trainer Scott Calderwood de vinger op de plekken die het meest zeer doen.

,,Het is een heel vervelende situatie waarin we momenteel verkeren. We hadden geen onverdienstelijke competitiestart, maar de laatste drie wedstrijden krijgen wij veel te veel doelpunten tegen. Bovendien scoren we zelf veel te weinig uit het aantal mogelijkheden dat we creëren en dat moet snel gaan veranderen. Het kan toch niet zo zijn dat we elke wedstrijd minimaal drie doelpunten moeten gaan maken om tot puntenwinst te komen!”

Waar ligt het aan?
,,We spelen bij tijd en wijle leuk voetbal en zijn regelmatig het grootste gedeelte van de wedstrijd aan de bal. Alleen geven we de tegentreffers wel heel gemakkelijk weg en halen we zelf veel te weinig rendement uit onze kansen. Als we eenmaal op achterstand komen wordt het een hele lastige middag. Dat kon je vandaag ook zien.”

Ook het wisselen had weinig effect
,,Dat klopt. Als je ziet dat het niet loopt ga je toch het één en ander proberen. Vandaag misten we de snelheid op de vleugel van Giovanni Büttner en dan wordt het toch improviseren.”


Heel veel tijd om te de juiste oplossing te vinden is er ook niet.
,,Eerst krijgen we de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Daarna spelen we de belangrijke wedstrijd in Tiel tegen nummer voorlaatst TEC. De komende dagen gaan we door met puzzelen en zoeken naar de oplossing. We weten wat ons te doen staat!”