Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Cor ten Bosch: “Die Brabantse clubs liggen ons wel”

JOS Watergraafsmeer-trainer Cor ten Bosch reist altijd graag af naar Brabant. Niet alleen omdat hij de Brabanders wel mag maar ook omdat hij in het Zuiden dit seizoen opvallend goed presteert. Na  eerdere overwinningen bij Dongen (3-2) en Gemert (2-1) kwam daar gisteren een puntje bij in Veldhoven waar het duel gelijk eindigde (2-2), hetgeen betekende dat er toch al 7 punten mee maar Amsterdam genomen konden worden vanuit het Bourgondische Zuiden. Dat was Cor eigenlijk nog niet zo direct opgevallen, vertelde hij Topamateurvoetbal na afloop.

We geven de moed niet zo snel op
“Dat gelijkspel van vandaag was een meer dan verdiend punt waar ik wel tevreden mee ben want direct na rust, toen wij met 2-0 achter kwamen zag dat er niet naar uit. We hebben dit seizoen  een ploeg die de moed niet zo snel opgeeft en ook de kopjes niet laat hangen. We zijn in de breedte sterker geworden; tonen veel inzet en strijdlust, dat ons tot dusver 13 punten opgeleverd heeft waar niets op af te dingen valt”.

Wedstrijd met twee gezichten
“Vandaag vond ik het een wedstrijd met twee gezichten. Voor de thee een UNA dat verzuimde op een ruime voorsprong te komen en na de thee een JOS dat na de 2-1 het geloof kreeg dat er hier wat te halen viel. In de slotfase had het nog wel alle kanten op gekund maar de 2-2 gaf een goed beeld van de verhoudingen”.

Wat is er dit seizoen met jullie topscorer Tim Plemper aan de hand? Vorig seizoen geen vaste basisspeler en nu clubtopscorer met al weer 6 treffers?
“Ja, Tim doet het uitstekend. Kwam vorig seizoen inderdaad tot niet veel wedstrijdminuten. We hebben toen gesproken met hem, het een en ander veranderd, waardoor hij meer rendement op zou gaan leveren. Hij speelt nu wekelijks, zijn blij met hem en ik garandeer je dat hij nog veel meer gaat scoren dit seizoen”.