Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Virgil Tjin-Asjoe: “Woensdag gaat het gebeuren, dan gaan we Cambuur uitschakelen”

FC Rijnvogels boekte zaterdag een 3-0 overwinning op Staphorst. Beide teams hadden meer doelpunten kunnen maken, maar de doelmannen van dienst speelden een uitstekende wedstrijd. Een doelpunt maken was dus niet zo eenvoudig zaterdag, maar Virgil Tjin-Asjoe slaagde er toch tweemaal in. De aanvaller sprak na afloop van de wedstrijd met RTV Katwijk.

Geen slotfase nodig
“We hebben dit seizoen veel wedstrijden gehad, dat we de wedstrijd in de slotfase naar ons toe moesten trekken. Nu konden we de wedstrijd in de eerste helft beslissen, wat ook wel een keertje lekker is. We hadden het er van tevoren over: ‘Kom op gasten, laten we er nu een keer voor zorgen dat we niet hoeven aan te zetten in de slotfase.’”

Man of the Match
“Ik vond ons in de eerste helft redelijk goed. In balbezit deden we de dingen die we moesten doen, maar we hadden er wel meer uit kunnen halen. Maar goed, als je met 2-0 gaat rusten kan je niet ontevreden zijn. De doelman van Staphorst (Jorick Maats) had een paar goede reddingen, maar ik vond Pim van der Plas aan onze kant beter. Pim heeft er een paar goede ballen uitgehouden en is terecht Man of the Match geworden.”

Ander Staphorst

“We verwachtten in de tweede helft een ander Staphorst te zien en ze gingen inderdaad opportunistischer spelen. We hadden het er even lastig mee, maar we bleven goed in de wedstrijd, mede dankzij onze doelman. Het was gewoon zaak om de wedstrijd uit te spelen en de voorsprong niet weg te geven, net als tegen VVOG eerder dit seizoen. Koppie erbij en uitspelen die wedstrijd.”

Cambuur uitschakelen

“Woensdag gaat het gebeuren, dan gaan we Cambuur uitschakelen [lacht]. Het is voor iedereen die de club een warm hart toedraagt wel minder, dat de wedstrijd op De Krom wordt gespeeld. Het maakt de wedstrijd op zich niet minder, het is gewoon leuk dat je tegen een Eredivisionist speelt. We moeten niet te gek gaan doen, want die gasten komen hier toch naartoe om ons een kop kleiner te maken. We gaan gewoon een leuke wedstrijd spelen.”