Serge Fatima: “We hebben niet geleerd van vorige week”

Freriks, Blokland, Fatima

,,Gewoon dom!” De conclusie van Serge Fatima was hard en doordrenkt met teleurstelling. Natuurlijk was Katwijk in de tweede helft de betere, maar als je zo diep in blessuretijd een punt in handen hebt, mag je dat resultaat niet meer uit handen laten glippen, vond ook Fatima. Temeer omdat HHC Hardenberg een week eerder tegen Excelsior Maassluis in blessuretijd een 0-2 voorsprong weggaf en twee dure punten morste. ,,We hebben niets geleerd van die les van vorige week,” treurde Fatima na de 2-1 nederlaag op sportpark De Krom.

Het verlies in de topper was zeer pijnlijk en kwam pas na rust tot stand, maar was gezien het spelbeeld zeker niet onterecht. ,,De tweede helft hadden we niets in te brengen,” vond Fatima. ,,De eerste helft speelden we goed. We maakten een goede goal en hadden controle over de wedstrijd.” De Sallanders verzuimden echter om meer afstand te nemen van Katwijk. ,,We waren voor rust net niet scherp genoeg om Katwijk meer pijn te doen.” Na rust kregen Fatima en zijn ploeg de rekening gepresenteerd voor dat kleine beetje gemis aan scherpte.

,,Katwijk ging met vier man voorop spelen, daar hadden wij veel moeite mee.” Zoveel moeite dat vijf minuten na rust de stand gelijk kon worden getrokken door Ahmed el Azzouti. Na de gelijkmaker bleef de druk op de defensie van HHC Hardenberg onverminderd groot. Desondanks leek de nummer twee van de ranglijst op weg naar een punt, omdat de druk geen extra schade opleverde. ,,Eigenlijk moeten we dat punt gewoon koesteren,” stelt Fatima. ,,We hadden het gewoon compact moeten houden. Dat doen we niet en dan verliezen we weer punten in de allerlaatste seconde.”

,,Katwijk is wel een topploeg hoor, een gelijkspel hier zou een prima resultaat zijn. Maar dan moet je in de slotfase of met zijn allen inzakken of met zijn allen volle bak druk geven. Wij deden allebei niet.” Met als gevolg dat de Krombewoners bij het sluiten van de markt nog toe konden slaan. ,,Wij verliezen de bal en met twee/drie passes ligt ‘ie er bij ons in. Echt zonde,” besluit Fatima.