OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Sparta Nijkerk pakt periodetitel, degradatiekraker een prooi voor VVOG

Dinsdagavond mocht er feest gevierd worden in Nijkerk, Sparta wist namelijk beslag te leggen op de tweede periodetitel. Dit door een eenvoudige zege op concurrent Ter Leede (3-0). Concurrent FC Lisse won van DVS’33 (1-0) en Sportlust’46 ging in de slotfase onderuit tegen Ajax (2-1). Verder wist VVOG de belangrijke degradatiekraker te winnen van VVSB (4-3).

Sparta Nijkerk – Ter Leede 3-0
Het thuispubliek had nog maar net plaats genomen op de tribune toen de doelman van Ter Leede voor de eerste keer de bal al uit zijn doel moest halen. Janic Makizodila was de maker van de openingstreffer in het voordeel van de Spartanen (1-0). Binnen het half uur kon eigenlijk de champagne al koud gezet worden omdat de tweede periodetitel op dat moment al bijna zeker was. Dit omdat door treffers van Jesse Buitenhuis en Mike Ahrens de voorsprong vergroot was naar 3-0.

ACV Assen – DOVO 3-0
De ploeg uit Assen won met duidelijke cijfers tegen de vereniging uit Veenendaal. Na 18 minuten spelen was het een corner van Freddy Quispel die afgerond werd door Nick Westerbring (1-0). De overige treffers kwamen op naam van Gijs Jasper en Boy Spijkerman (3-0).

Ajax – Sportlust’46 2-1
De ploeg uit Woerden kwam in de 29ste minuut op 0-1 door Assarti en leek op weg naar een zege in Amsterdam. Niets was echter minder waar. In de 84ste minuut was Lars Middelijk goed voor de gelijkmaker en in de blessuretijd zorgde Carlos Opoku er voor dat Sportlust’46 alsnog met lege handen stond na het duel met Ajax (2-1).

Harkemase Boys – SteDoCo 1-2
In de 53ste minuut kwam de thuisploeg aan de leiding door een snoeihard schot van Beimers (1-0). Dit bleek echter niet voldoende te zijn voor de zege. In de 79ste minuut kreeg Joran Schröder de bal van Van Wanrooij en hij krulde de bal over doelman Jansema heen (1-1). SteDoCo pakte toch de drie punten door een doelpunt van Steven Edwards in de blessuretijd (1-2).

FC Lisse – DVS’33 1-0
De drie punten bleven in Lisse. De gevierde man bij de winnende formatie was Jeffrey Klijbroek (1-0).

ODIN’59 – Hoek 0-2
De Zeeuwse formatie kwam in de negentiende minuut op 0-1 door Steve Schalkwijk. Dit op aangeven van Franse. Negen minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd de eindstand bepaald op 0-2 door een afstandsschot van Istvan Bakx.

G.O.E.S. – Staphorst 0-1
In de 68ste minuut opende Pascal Mulder de score in Zeeland en dat bleek achteraf de beslissende te zijn waardoor Staphorst drie punten mee mocht nemen uit Zeeland.

VVOG – VVSB 4-3
De degradatiekraker in Harderwijk tussen VVOG en VVSB werd een prooi voor de thuisploeg. Na 45 minuten speeltijd stond er een tussenstand van 2-1 op het scorebord door 2x Bruce Lücke en één doelpunt van Youssef Blel. Daarna liep VVOG uit naar 4-1 door treffers van Yasin Kurt en Mark Bottenheft waardoor de zege in kannen en kruiken leek. VVSB kwam nog terug tot 4-3, maar dat leverde dus eigenlijk niets meer op.

Excelsior’31 – Barendrecht 0-0