Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Kurt na vijf seizoenen VVOG terug naar Veensche Boys

De defensieve middenvelder van VVOG, Yasin Kurt, gaat de club aan het einde van dit seizoen verlaten. Dat laat de Harderwijkse vereniging op haar website weten. Kurt sluit over ruim een half jaar aan bij zijn oude club Veensche Boys.

Kurt bouwde bij de Harderwijkers een goede naam op als defensieve middenvelder. Hard werken en stevige duels behoren tot zijn handelsmerk. In de vijf seizoenen dat Kurt op de Strokel heeft gespeeld, liep hij eenmaal een langdurige (kruisband) blessure op.

De in Amersfoort geboren Kurt speelde aanvankelijk voor clubs uit de keistad. Eerst APWC, later VVZA. Vervolgens werd hij weggeplukt door IJsselmeervogels waar hij voornamelijk in het tweede team uitkwam. Aansluitend speelde hij voor Veensche Boys, DVS ’33 en SDV Barneveld waarna hij terug keerde naar zijn eerste liefde: APWC.

Sinds het seizoen 2018/2019 staat de nu 32-jarige middenvelder bij VVOG onder contract. Bij de nummer twaalf van de Derde Divisie Zaterdag is hij – los van die lange afwezigheid door een knieblessure – nagenoeg altijd van een plek in de basis verzekerd.

Beloning voor talenten

VVOG heeft verder twee talenten doorgeschoven naar de A-selectie voor volgend seizoen. De 20-jarige aanvaller Younes El Ghamarti sloot afgelopen jaar aan bij de club uit Harderwijk en is afkomstig uit Emmeloord. Hij scoorde zaterdag tweemaal in de oefenwedstrijd tegen ASV Dronten en wordt vooral gevaarlijk als hij een snelle dribbel inzet.

Ook Thijs Eggink is voor langer vastgelegd op de Strokel. De 19-jarige doelman ontwikkelt zich uitstekend onder de vleugels van keeperstrainer Fabian Bouwman. Eggink is een stijlvolle keeper die ook prima mee kan voetballen.