Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Sparta Nijkerk trekt op valreep Raymond Huizing aan

Sparta Nijkerk heeft op de laatste dag van de overschrijvingsperiode de selectie weten te versterken. Raymond Huizing sluit per direct aan bij de derdedivisionist.

De 21-jarige vleugelverdediger maakt de overstap van FC Utrecht naar Sparta Nijkerk. In de Domstad was Huizing, woonachtig in Amersfoort, actief in het beloftenelftal. In totaal kwam hij 53 keer in actie voor Jong FC Utrecht. Daarin wist de back, die ook op het middenveld uit de voeten kan, één keer het net te vinden.

Namens de technische commissie reageert Arjen Ruitenbeek op de website van Sparta Nijkerk op de komst van Huizing. ,,Raymond kreeg bij FC Utrecht te horen dat hij op weinig speeltijd kon rekenen gezien de aankopen bij hen. Ondanks zijn doorlopende contract wilde hij dan ook op zoek naar een club uit de regio waar hij op meer speeltijd kon rekenen. Aangezien wij Raymond al een aantal jaren volgen, waren zijn kwaliteiten bij ons bekend. De kans om een speler uit Amersfoort met kwaliteit binnen te halen, wilden wij niet laten lopen.”

Voor zijn periode bij FC Utrecht kwam Huizing uit in de jeugd van ASC Nieuwland, waarvan het eerste elftal momenteel actief is in de tweede klasse.