Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Hoofdklasse: FC Rijnvogels wint topper tegen Capelle, Eemdijk verrast Urk en dozijn treffers voor ARC

De strijd om de titel in de hoofdklasse A blijft waarschijnlijk spannend tot aan de laatste wedstrijd. FC Rijnvogels won de topper tegen Capelle met 0-1 en het heeft nu twee punten voorsprong op laatstgenoemde ploeg en op ARC. De vereniging uit Alphen aan de Rijn won met 0-12 van Rijsoord. In de hoofdklasse B ging koploper Urk op eigen veld onderuit tegen Eemdijk (0-3) waardoor deze ploeg nog slechts drie punten voorsprong heeft op de nummer vier.

FC Rijnvogels kwam na 73 minuten spelen op voorsprong in Capelle aan den IJssel (0-1). Dit door een doelpunt van Dennis Bakker wat later ook de beslissende bleek te zijn.

ARC was binnen het half uur eigenlijk al klaar met tegenstander Rijsoord. Toen stond de tussenstand van 0-3 al op het scorebord door doelpunten van Matthijs de Oude (2x) en Pepijn Kooij. Daarna liep men uit naar een monsterscore van 0-12! Treffers kwamen op naam van Yassin Kaabouni (3x), Jordi Tuithof, Derek Prins. nogmaals Matthijs de Oude, Youri Duisterhof, Arjen Ouwendijk en Boyd Baatje.

Urk ging voor de eerste keer dit seizoen onderuit in eigen huis. Ondanks de nederlaag tegen Eemdijk (0-3) blijft men wel lijstaanvoerder. Concurrenten SC Genemuiden en Volendam wonnen wel van respectievelijk SDC Putten (0-2) en Berkum (1-2).

Uitslagen:

Hoofdklasse A:
DHSC – Poortugaal 3-0
Achilles Veen – Achilles’29 7-0
Spijkenisse – FC ‘s-Gravenzande 1-1
Capelle – FC Rijnvogels 0-1
Rijsoord – ARC 0-12
Smitshoek – Scherpenzeel 1-4
Zwaluwen – DUNO 2-2
SC Feyenoord – Jodan Boys 3-0

Hoofdklasse B:
SDC Putten – SC Genemuiden 0-2
AZSV – Swift 1-5
Buitenpost – ONS Sneek 3-2
Noordscheschut – HZVV 1-3
DETO – NSC Nijkerk 3-1
Berkum – Volendam 1-2
Urk – Eemdijk 0-3
De Dijk – Flevo Boys 1-1