Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Inhaalprogramma Tweede en Derde Divisie: Troefkaart of struikelblok?

De drie hoogste klassen van het Nederlandse amateurvoetbal malen zich langzaam maar zeker op voor de apotheose van het seizoen, maar er zijn nog een aantal plooien glad te strijken in de vorm van uitgestelde wedstrijden, die ingehaald moeten worden. Het zijn tevens de laatste gevolgen van het inzetten van de corona-joker: de KNVB heeft besloten dat vanaf heden de corona-joker uit de competitie verdwijnt. Een soort van ‘helpers weg, laatste ronde.’ Dat maakt deze serie wedstrijden bij voorbaat al een klein beetje historisch, al zijn dit niet de allerlaatste inhaalduels van dit gekke seizoen.

In de Tweede Divisie moet AFC van Spakenburg winnen om de hoop op titelprolongatie nog enigszins in leven te houden, maar vooralsnog lijkt het ‘tijdperk Landvreugd’ als een nachtkaars uit te gaan. Spakenburg bevindt zich in het ‘tussen hoop en vrees-gebied’ van de ranglijst: bij winst nestelen de Blauwen zich in het linkerrijtje, bij verlies dreigt meedraaien in de stoelendans om plek 16.

Mocht dat laatste het geval zijn krijgt Scheveningen er een concurrent bij. De ploeg van John Blok sprokkelt zich naar een veilige positie op de ranglijst en lijkt daar weer succesvol in te gaan worden. Tegenstander GVVV heeft de laatste plaats op de ranglijst verlaten, iets waar vrij weinig mensen aan het begin van dit kalenderjaar geld op in hadden durven zetten. Belangen te over dus op sportpark Houtrust.

Derde Divisie Zaterdag

In de Derde Divisie Zaterdag komen twee ploegen in actie die mogelijk kunnen aanhaken in de spannende titelstrijd en twee ploegen die in een bittere strijd tegen degradatie verwikkeld zijn. Hoek treft in Hoornaar tegen SteDoCo.

Voor Excelsior ’31 geldt dat winst betekent dat de ploeg weer aanhaakt bij de top 3. Tegenstander VVSB kent hele andere zorgen, maar ook voor die zorgen geldt dat 3 punten de enige oplossing is. Datzelfde geldt voor hekkensluiter GOES, dat Ter Leede op bezoek krijgt.

Derde Divisie Zondag

Op woensdag staat er een heuse degradatiekraker uit de Derde Divisie Zondag op het programma. Hollandia en HSC ’21 hebben beiden net zoveel punten als nummer 16 EVV, maar een wedstrijd minder gespeeld. Die wedstrijd is het onderlinge duel in Hoorn. De winnaar kan dus twee concurrenten op drie punten achterstand zetten. Met nog tien speelronden te gaan is dat geen garantie voor lijfsbehoud, maar zeer welkom is het wel. 

Een midweeks programma met een heerlijke wedstrijden, waarbij zal blijken of die wedstrijd achter de hand een troefkaart blijkt te zijn, of een struikelblok. En daarna volgt ook nog eens het Paasweekend!