Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | De druk ligt bij AFC

Met nog slechts twee speelrondes voor de boeg zijn de kaarten in de tweede divisie nu wel geschud. Met komende zaterdag een uitbeurt bij degradant OFC in Oostzaan en aansluitend een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis zijn de Amsterdammers onmiskenbaar de grote favoriet voor de titel in de tweede divisie. Achtervolgers Rijnsburgse Boys en v.v. Katwijk komen pas in beeld als de Amsterdammers punten gaan morsen. Maar dat is nu juist gezien het resterende programma in de Tweede Divisie niet waarschijnlijk.

Koploper AFC dus naar het nabij gelegen Oostzaan. Ook de andere twee titelkandidaten gaan op reis. Rijnsburgse Boys neemt het op tegen Jong Volendam, dat afgelopen dinsdag nog een 3-3 afdwong in de 3 minuten tegen IJsselmeervogels. Als er bij de Uien nog geloof wil blijven in de titel dan moet de club Jong Volendam verslaan.

Afhankelijkheid op de Krom
En dan is er nog v.v. Katwijk, dat enkele weken terug nog de grote favoriet was, maar zowel thuis tegen Kon. HFC als vooral uit bij Jong Sparta punten morste. Voor het team van Anthony Correia geldt dat het sowieso de derby bij Lisse moet winnen en dan nog afhankelijk is van zowel AFC als Rijnsburg. Dat maakt de kans op titelprolongatie op dit moment al niet groot meer. De meeste moed kan de club nog putten uit het feit dat de titelkandidaten in de tweede divisie al grossierden in het vergooien van hun kansen.

Zoals te doen gebruikelijk vangen alle wedstrijden van speelronde 33 (dit weekend) en 34 (volgend weekend) allen aan op zaterdagmiddag om 15.30 uur.

De wedstrijden om de titel:

OFC – AFC

Jong Volendam – Rijnsburgse Boys

FC Lisse – v.v. Katwijk

Dan kijken we vervolgens naar de strijd omtrent degradatie.

Dat begint dan weer met de opmerking dat Jong Volendam daar in voorkomt, maar dat dit team niet mee doet als het gaat om degradatie uit de tweede divisie tussen de amateurclubs onderling. Jong Volendam verliest haar plaats in de tweede divisie aan een andere BVO. Een ander feit is dat OFC ook al definitief is gedegradeerd. Formeel zijn de volgende clubs nog in gevaar als het om degradatie (via P/D-wedstrijden) gaat.

Tricolores op de aanval
TEC staat op 36 punten, Excelsior Maassluis op 35 en IJsselmeervogels op 30. Pikant is dat Excelsior Maassluis een thuisbeurt heeft tegen Jong Sparta. De club die het gehele seizoen haar thuiswedstrijden speelde op de Dijkpolder, het sportpark van Excelsior Maassluis. De tricolores zullen alles op de aanval zetten voor een zege. De laatste ronde brengt Excelsior Maassluis immers naar Amsterdam, waar AFC dan mogelijk haar kampioenswedstrijd speelt. Concurrent TEC speelt op Duinwetering tegen Noordwijk. Het is een wedstrijd die alle kanten op kan.

Noordwijk mag dan in veilige haven zijn, het versloeg even goed IJsselmeervogels op de Westmaat afgelopen zaterdag. Noordwijk gaat ook tegen TEC niets cadeau doen. En dan komen we uit bij de derde kandidaat voor p.d. wedstrijden. En meteen de grootste. Het lijkt schier onmogelijk voor Gert Jan Karsten om zijn team nog te behoeden voor een paar extra rondjes voetbal na dit seizoen.

Het zou dan eerst al moeten winnen bij SVV Scheveningen, een team dat na de winterpauze in grote vorm steekt, maar dan moet er ook nog in speelronde 34 van Quick Boys, dat vecht voor een periodetitel worden gewonnen. En ondertussen mag de concurrentie geen punten sprokkelen. Dat is wel heel veel als, als, als, als.

De wedstrijden rondom P/D-voetbal

Excelsior Maassluis – Jong Sparta

v.v. Noordwijk – TEC

SVV Scheveningen – IJsselmeervogels

Er blijven zaterdag nog drie wedstrijden in de Tweede Divisie over. Hierbij is hooguit de derde periode nog in het geding. Het gaat om:

Kozakken Boys – Kon. HFC

Quick Boys – de Treffers

Spakenburg – HHC Hardenberg

Het totale programma, de belangen overal en het verwachte mooie weer kan mogelijk voor een historische 33e speelronde van het seizoen in de Tweede Divisie gaan zorgen.